Официално: Карло Анчелоти е новият сеньор на Реал Мадрид

снимка: Guliver/Getty Images

Първият трансфер на Реал Мадрид за новия сезон вече е факт, след като от клуба потвърдиха, че Карло Анчелоти ще поеме отбора за срок от три години.

 

Това слага край на разигравалата се повече от месец сага, в която италианският специалист ту идваше на "Сантяго Бернабеу", ту не, а неизвестността около наставника на "кралския клуб" не позволяваше на тима да бъде активен на трансферния пазар.

 

В крайна сметка обаче шейховете, начело на ПСЖ, са се съгласили да освободят Анчелоти, като се смята, че дон Карло лично е заплатил 4.5 милиона евро за правата си - информация, която излезе снощи в испанските медии.

 

Официалното представяне на италианския специалист ще бъде утре в 14:00 часа българско време, когато ще бъдат дадени повече подробности относно назначението на носителя на две титли от Шампионска лига с Милан.

 

Именно Анчелоти е надеждата на феновете на тима, че може да донесе бленуваната 10-а титла от престижната надпревара, след като Моуриньо не успя и на три пъти беше спрян на полуфинал.

 

Мястото на дон Карло в ПСЖ пък ще бъде заето от бившия селекционер на Франция Лоран Блан.

 

Очаква се в близките дни да бъде обявен и първият трансфер на Реал Мадрид. Различни информации от Иберийския полуостров гласят, че това е плеймейкърът на Малага Иско. Очаква се развитие и по трансферите на Гарет Бейл, Луис Суарес, Илкай Гюндоган и други.