Реал отложи фиестата в Каталуния с победа №1000 на "Бернабеу" (ВИДЕО)

снимка: БТА

Реал Мадрид не направи услуга на Барселона и каталунците ще трябва да спечелят титлата в следващия си мач, след като тази вечер на "Сантяго Бернабеу" домакините разбиха Малага с 6:2 и до голяма степен си осигуриха второто място в класирането три кръга преди края.

 

Головото шоу бе стартирано от Албиол (3), Санта Круз изравни 12 минути по-късно. Червеният картон на Серхо Санчес (20) предреши сблъсъка, като Ронадло (26) се реваншира за пропусната дузпа по-рано, а Йозил (33) направи 3:1.

 

Антунес (36) вкара красив гол, но до края на срещата Бензема (45) и Модрич (63) вкараха за 5:2. До края Демикелис (70) получи червен картон и остави своите с 9 човека на терена, а Ди Мария (90) оформи крайния резултат.

 

Днешният резултат е и победа №1000 за Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу", а освен това вече 43 мача възпитаниците на Моуриньо нямат загуба на митичния си стадион.

 

Столичани вече имат 80 точки и изостават на 8 от лидера Барселона, който може да стане шампион при победа в следващия си двубой. До края на първенството остават 3 кръга, а "белия балет" води с 8 на Атлетико в борбата за второто място и вероятно ще задържи докрай позицията си. За Малага класирането не е от особено значение, като тимът няма право да играе в Европа догодина. Въпреки това андалусци са 6-и с 53 точки.

 

Двубоят нямаше как да стартира по-добре за домакините, след като Модрич центрира от корнер, а Раул Албиол надскочи всички и с глава разстреля Кабайеро - 1:0 в 3'. Малага обаче отговори сравнително бързо и в 15' Роке Санта Круз възстанови равенството.

 

В 20' дойде моментът, който реши всичко - Алонсо пусна отличен извеждащ пас за Роналдо в наказателното поле, но там той бе грубо повален от Санчес, а защитникът получи и червен картон. За ужас на домакинската публика обаче Кристиано пропусна от бялата точка.

 

Бързо след това той се реваншира, след като отново Алонсо го изведе на отлична позиция, а от няколко метра Роналдо стреля мощно в горния ляв ъгъл и отново изведе столичани напред. В 34' Йозил пък направи самостоятелна акция, при която премина лесно покрай защитник и от 10 метра направи 3:1.

 

Най-красивият момент от срещата дойде в 36', когато Солер подаде на Антунес, който си нагласи топката на десния крак и от 20 метра стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл на Диего Лопес, който се разтегна максимално, но бе много далеч от спасяването - феноменален гол на гостите и 3:2.

 

До края на полувремето обаче имаше време за още едно попадение, като Роналдо преодоля засадата и остана очи в очи с вратаря, но реши да подава, поднасяйки топката на Бензема, който я чукна във вратата - 4:2 и почивка.

 

След паузата темпото на игра падна рязко, а в 63' и Реал се отчете с много красив гол, след като Бензема пусна на Модрич, а хърватинът стреля мощно от 16 метра и вкара за 5:2. В 70' червен картон получи и Демикелис за нарушение срещу Роналдо и Малага остана само с 9 човека.

 

Реал обаче се смили над съперника си и вкара само 1 гол до края дело на резервата Анхел ди Мария секунди преди последния съдийски сигнал - 6:2.