Туморът на Тито открит снощи

снимка: БТА

Диагнозата „рецедив на тумор" е била поставена на Тито Виланова вчера вечерта, когато е бил на преглед в болница Вал д'Еброн в Барселона.

 

Подобно „завръщане" на тумора е възможно и поради тази причина старши тренорът на Барса ходи периодично на прегледи, на един от които е била направена тъжната констатация.

 

Това е същата клиника, в която Тито лекуваше първия си тумор, от който се възстанови напълно и получи разрешение да поднови работата си като помощник треньор на Хосеп Гуардиола.

 

По-рано днес Mundo Deportivo съобщи, че наставникът на каталунците е разбрал за новата поява на тумора, а клубът отмени всички мероприятия за деня.

 

Според информация на каталунската телевизия Cuatro Барселона вече е избрала временен заместник на Виланова, но засега няма информация кой е той и дали се е съгласил да поеме клуба.

 

Със сигурност по-късно днес ще има официално изявление от страна на каталунския гигант, но ще се изчака новината за болестта на Тито да бъде съобщена на играчите лично от него.

 

Някои от тях вече разбраха тъжната вест чрез медиите. Шави Ернандес написа в акаунта си в социалната мрежа Twitter, че много съжалява за треньора си.