Тито Виланова: Все още нищо не е решено

снимка: БТА

Старши треньорът на Барселона Тито Виланова спечели дебютното си Ел Класико срещу Реал Мадрид, след като каталунците се наложиха с 3:2 на "Камп Ноу" в първата среща за Суперкупата на Испания. Наследникът на Пеп Гуардиола обаче заяви, че в сблъсъка между двата отбора все още нищо не е решено преди реванша на "Сантяго Бернабеу" следващата седмица.

 

"Мисля, че изиграхме добър мач. През по-голямата част от срещата контролирахме играта, но срещу Реал Мадрид не може да очакваш, че те няма да имат положения", коментира Виланова на пресконференцията след мача.

 

"Разбира се, този резултат не е решаващ за нито един от двата отбора. Сблъсъкът остава напълно отворен, особено като се има предвид, че играем с отбор като Реал Мадрид. Те притежават талантливи футболисти, които могат да отбележат гол, дори и да нямат много положения", добави наставникът на Барселона.

 

42-годишният специалист отказа да обвинява вратаря Виктор Валдес за грешката му при гола на Анхел Ди Мария в 85-ата минута, който оформи крайният резултат - 3:2. "Той даде много на отбора в последните години и трябва да продължи да го прави", бе краткият коментар на Виланова.

 

"Бяхме близо до победа с 4:1, но в крайна сметка завършихме 3:2. Това е футболът - може да се случи всичко. Аз обаче съм доволен от начина, по който играхме. Следва още един мач на "Бернабеу". Ние ще отидем там и ще се борим за трофея", завърши треньорът на каталунците.