"Марка": Гарет Бейл се договори с Реал Мадрид

снимка: Guliver/Getty Images

Футболист №1 на английската Висша лига Гарет Бейл е постигнал договорка с Реал Мадрид, като на практика вече е ясно какви ще бъдат параметрите на евентуален негов контракт с "кралския клуб", съобщава днес мадридският ежедневник "Марка".


Според информация на изданието, звездата на Тотнъм ще подпише дълъг 6-годишен договор с "лос меренгес", като годишната му заплата на "Сантяго Бернабеу" ще наброява 10 милиона евро.


Естествено, преди нещо такова да се случи, пред Реал Мадрид предстои най-трудното - да се договори с лондонския Тотнъм, който ще опита да спечели възможно най-много от продажбата на уелската мълния.


Самият Бейл не крие желанието си да заиграе в Реал Мадрид, но подобна операция може да достигне космическа сума. "Марка" припомня, че преди около месец президентите на двата клуба - Флорентино Перес и Даниел Леви, проведоха първи разговори относно евентуален трансфер на Бейл.


Тогава от "Уайт Харт Лейн" заковаха безумна цена от 100 милиона лири за звездата си, докато от "Бернабеу" предложиха и включването на свои футболисти в сделката. Споменават се имената на Анхел Ди Мария и Фабио Коентрао, около които се шуми, че ще напуснат испанската столица.


Настоящият договор на Гарет Бейл с Тотнъм изтича през лятото на 2016 година, като се смята, че уелсецът категорично ще отхвърли предложение за нов такъв. Желанието на уелсеца е да направи следваща стъпка в кариерата си, като интерес към него проявява и английският шампион Манчестър Юнайтед.