Лацио се пробуди с първи успех от 43 дни в Италия (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА

Лацио постигна първа победа в Серия А от 13-ти януари насам, като надигра Пескара с 2:0 в Рим след два изключително красиви гола.

 

"Бианкочелестите" се намираха в много неприятна серия от пет мача без успех в Серия А, която отдалечи тима от водачите в класирането Ювентус и Наполи и позволи на Интер и Милан да съкратят преднината на Лацио в битката за третото място.

 

Победата тази вечер бе първа за "римските орли" в отсъствието на контузения голмайстор Мирослав Клозе, а и двете попадения паднаха през първата част. Техни автори станаха Стефан Раду и Сенад Лулич, като гола на румънеца бе негов първи с екипа на столичани.

 

С успеха Лацио се върна на третото място в класирането на италианския шампионат и дръпна с две точки на четвъртия Милан и с три на петия Интер. Наполи пък вече е само на пет точки от "лациалите". Пескара остава на предпоследното 19-то място с актив от 21 точки.

 

За разлика от преди седмица срещу Сиена, този път Лацио излезе пределно мотивиран да спечели двубоя с Пескара и да се възползва от грешката на Наполи. Минути преди старта на срещата на "Стадио Олимпико" неаполитанците направиха нулево равенство с Удинезе на "Фриули". Освен това, при благоприятното за "бианкочелестите" 1:1 завърши дербито между Милан и Интер вчера.

 

Срещата не започна много положително за домакините и още в 5-та минута Абдулай Конко трябваше да напусне терена принудително заради травма. На негово място се появи младежкият национал на Португалия Бруно Перейриня.

 

Въпреки това "римските орлите" доминираха на терена през първите 45 минути. Те атакуваха непрестанно и създадоха доста положения пред стража на Пескара Иван Пелицоли, като реализираха две от тях.

 

Резултатът откри Стефан Раду в 29-та минута. Сенад Лулич пое една топка в наказателното поле на гостите и я върна на Раду на метър - два от границата на пеналта. Румънецът връхлетя кълбото от движение и със страхотен удар разпечата противниковата врата за 1:0 без да остави шансове на Пелицоли.

 


Lazio 1-0 Pescara (Gol de Radu) SERIE Aby DaniDV

 

Шест минути по-късно самият Лулич се оказа в прегръдките на своите съотборници след още един гол-шедьовър. Ернанеш достави топката на босненеца, той напредна през центъра и от над 20 метра дистанция фронтално срещу вратата отправи феноменален неспасяем шут, за да покачи на 2:0.

 

Преди това, още в 12-та минута, домакините можеха да вкарат друго красиво попадение, но удар със задна ножица на Серджо Флокари премина вдясно от целта.

 


Lazio 2-0 Pescara (Gol de Lulic) SERIE Aby DaniDV

 

От своя страна Пескара почти не успя да затрудни Федерико Маркети. "Делфините" отправиха само три удара по посока вратата на Лацио, от които само един бе в нейните очертания. Той дойде още в 11-та минута и бе дело на Емануел Касионе, но Маркети действа сигурно. В 33-та минута отново Касионе изпробва своя мерник, но ударът му профуча покрай лявата греда.

 

През втората част Лацио намали оборотите, явно поуспокоен от двата гола аванс. Столичани са в тежка серия, като играят четвърти мач в рамките 11 дни. Въпреки това те продължиха да контролират ситуацията на терена и макар че положенията пред Пелицоли уредяха, "бианкочелестите" бяха по-опасният отбор.

 

В 64-та минута изстрел на Флокари от десетина метра бе отразен от стража на Пескара, а няколко минути по-късно нападателят бе изведен на отлична позиция, но вместо да реализира позволи топката да му бъде отнета от бранител на "делфините".

 

За Пескара единственото по-опасно положение дойде в 71-та минута, когато Милтон Каралио стреля с глава след изпълнение на корнер, но кълбото профуча вляво от вратата.