Конте очарован от решението на Буфон да удължи договора

снимка: БТА

Наставникът на Ювентус Антонио Конте сподели, че е очарован от решението на Джанлуиджи Буфон да поднови договора си с Ювентус за още година.

 

Договорът на италианския национален вратар, който след 5 дни ще навърши 35 години, изтичаше идното лято и клубът очакваше решението му относно неговото удължаване.

 

Конте потвърди новината пред медиите късно снощи, след първия полуфинален мач за Купата на Италия срещу Лацио, завършил 1:1 в Торино. Във въпросния двубой „бианконерите" бяха далеч по-активният отбор, но се скъсаха да пропускат и допуснаха „орлите" да изравнят с попадение на капитана Стефано Маури в края. Преди това Федерико Пелузо бе открил за „старата госпожа".

 

„Щастлив съм за подновяването на договора и затова, че най-добрият вратар в света може да продължи да играе за нас още дълго," каза Конте пред репортерите след равенството срещу Лацио.

 

Относно самия мач наставникът на Ювентус сподели, че тимът му се е представил чудесно и е направил достатъчно, за да стигне до победата, въпреки че в крайна сметка не успя да я постигне.

 

"Въпреки негативните аспекти успяхме да намерим сили да и да съгласуваме действията си. В труден момент, породен от контузиите, отборът заслужаваше много повече тази вечер. В реванша ще играем нашата игра, надявам се с малко повече късмет," изрази оптимизъм Конте пред репортерите.