ВИДЕО: Класическо 3:0 бетонира Юве на върха

снимка: БТА

Шампионът Ювентус постигна поредна победа в италианската Серия А, след като се наложи с 3:0 над Аталанта у дома в Торино.

 

Срещата беше решена до 27-ата минута, след като първо Вучинич (2) даде ранен аванс на „старата госпожа", а Пирло (14) с фантастично попадение удвои. Маркизио (27) оформи крайният резултат, а в 32-ата минута гостите от Бергамо останаха с човек по-малко след червен картон на Манфредини.

 

Въпреки численото си преимущество обаче „бианконерите" не стигнаха до по-разгромен резултат, а гол на Джовинко беше отменен.

 

Днешните три точки бетонираха шампионите на върха в подреждането, като те имат 41 точки и са със 7 пред втория Интер, който снощи загуби нещастно при гостуването си на Лацио. Наполи има възможност да се изкачи до втората позиция и да се доближи на 5 точки от Юве, но трябва да победи Болоня в късния двубой от неделната програма. Аталанта заема 11-о място с 21 точки.

 

Срещата бързо-бързо беше решена, като за това допринесе най-вече попадението на Мирко Вучинич в началото на срещата. Във 2-ата минута той пусна пас с пета към Джовинко и бързо се освободи от своя пазач, а партньорът му в атаката го изведе сам срещу вратаря. Черногорецът не сбърка и хладнокръвно отбеляза за 1:0.

 

В 14-ата минута домакините получиха правото да изпълнят пряк свободен удар от около 25 метра почти фронтално срещу вратата. Пирло застана зад топката и с перфектен удар в горния десен ъгъл на Консили удвои резултата - фантастично попадение за опитния плеймейкър.

 

В 27-ата минута падна нов чудесен гол отдалеч, като Маркизио изстреля истински снаряд, който леко се отклони в Лучини и влетя в мрежата на Аталанта за трети път - 3:0 за шампионите. Три минути по-късно Манфредини получи втори жълт картон за нарушение отзад срещу Киелини и логично беше изгонен от игра.

 

От там нататък не остана никаква интрига в срещата, а Ювентус пропусна няколко уникални положения до края, като техен автор беше най-често Себастиан Джовинко. Консили също имаше голяма заслуга, който успя да спаси цели 11 удара към своята врата.

 

Джовинко все пак вкара, но попадението беше отменено заради засада, която беше доста спорна, но все пак рамото му беше зад последния в защитата на Аталанта. В самия край резервата Куалиярела пропусна да донесе по-убедителен успех на Юве на три пъти, а Видал пропусна уникално положение в добавеното време.

 


szólj hozzá: Juventus vs Atalanta 3:0 GOALS HIGHLIGHTS