Ювентус започна преговори за Бербатов и Фулъм чака на опашката

снимка: Булфото

Ювентус вече е започнал преговори с Манчестър Юнайтед за българския нападател Димитър Бербатов, съобщава Skysport24.

 

До обяд днес трансферът на голмайстора на Премиършип отпреди два сезона се считаше за сигурен, като се очакваше към 14.30 часа той да кацне на летището във Флоренция, където според медиите в Италия напразно го е чакал техническият директор на клуба Едуардо Мача, както и привърженици на „виолетовите".

 

В последния момент обаче от Ювентус са се свързали с Емил Данчев, а след това са започнали светкавични преговори с Манчестър Юнайтед за трансфера на нападателя в Торино.

 

Именно офертата от шампиона на Италия е спряла Бербатов на път за Флоренция и в момента той се намира в Мюнхен, където обмисля вариантите за своето бъдеще.

 

Освен двата италиански клуба в медийното пространство се появи името и на английския Фулъм. Мениджър на тима е Мартин Йол, под чието ръководство Бербатов игра в Тотнъм.

 

Фулъм е на път да се раздели с Клинт Демпси и Муса Дембеле, и ще се опита да се възползва от евентуален провал на преговорите между „бианконерите" и Юнайтед, за да се подсили с Бербатов.

 

Според Skysport24 именно в Лондон ще се озове българинът, ако „червените дяволи" и Юве не си стиснат ръцете, докато след разочарованието, което Бербатов поднесе на Флоренция, Фиорентина вече не е опция за него.

 

Tutto Juve пък оповести, че в Манчестър са бесни от забавянето на трансфера на Бербатов. Юнайтед и Фиорентина се бяха договорили на ниво клуб-клуб за сумата от 5 милиона паунда и се трябваше днес бившият футболист на Тотнъм и Байер Леверкузен да положи подписа си под двугодишен контракт и дори да тренира с "виолетовите".

 

Очаква се развръзката по трансфера на бившия капитан на националния отбор на България да стане ясна до края на деня. Трансферният прозорец в Европа затваря в петък след полунощ.