Бербатов е приел офертата на Фиорентина, днес минава медицински прегледи

снимка: Булфото

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е приел офертата на Фиорентина и ще продължи кариерата си в Серия А, твърди авторитетният италиански спортен ежедневник "Гадзета дело Спорт".

 

Според изданието, днес българският голмайстор ще премине задължителните медицински тестове във Флоренция и ако всичко е наред, ще подпише договор за три години с италианския клуб.

 

Фиорентина и Манчестър Юнайтед се бяха разбрали за цената на Бербатов и се чакаше само неговото съгласие. Митко държеше да играе в отбор, който участва в групите на Шампионската лига или поне в тези на Лига Европа, какъвто не е случаят с италианския тим, но явно в последния момент е размислил.

 

Ако се стигне до трансфер, Фиорентина ще плати за правата на Бербатов около 5 милиона евро, а нападателят ще трябва да се примири със заплата по-малка с около 1 милион евро от тази, която вземаше на "Олд Трафорд".

 

Вчера мениджърът на Митко - Емил Данчев разкри, че до няколко дни ще се знае бъдещето на клиента му, като отказа да коментира, дали то е свързано с Фиорентина, отговаряйки уклончиво: "Питайте тях".

 

Явно има развитие около трансферната сага с Бербатов, а при евентуално негово преминаване във Фиорентина, се очаква той да бъде представен на стадион "Артемио Франки" още днес.