ВИДЕО: Летящ старт за Борусия през 2013

снимка: БТА

Борусия (Д) поднови кампанията си в Бундеслига по най-добрия възможен начин, след като разнищи с 0:5 Вердер като гост и излезе на трето място в класирането на първенството.

 

Всеки един от головете беше истински шедьовър, като всичките 5 гола бяха дело на различен футболист - Марко Ройс (9), Марио Гьотце (19), Сантана (48), Левандовски (81) и Пишчек (85).

 

Разликата с Байерн отново остана 12 точки, но шампионите вече са 3-и с актив от 33 точки, като изостават на 3 от втория Байер. Вердер пък продължава лутането си във втората половина на таблицата, като в момента заема 12-а позиция с 22 точки.

 

Още в 9-ата минута шампионите получиха шанс да изпълнят пряк свободен удар пред вратата на своя домакин. Топката бе поставена на около 20 метра, а Марко Ройс стреля изключително технично, като вратарят дори не помръдна, а коженото кълбо прехвърли стената и влетя във вратата - 1:0.

 

Само 10 минути по-късно "жълто-черните" отнеха топката в своята половина, а тя беше насочена към Кевин Гроскройц, който спринтираше отляво в половината на Вердер. Той овладя, нахлу към центъра и реши да пусне на Марио Гьотце. Той овладя технично и пробва удар от 22 метра, който влезе в горния ляв ъгъл на вратата - 2:0 и втори фантастичен гол за Борусия.

 

Това до голяма степен реши срещата, но Борусия далеч не беше приключила с Вердер. Още след почивката падна още едно попадение. 3 минути след подновяването на играта гостите изпълниха корнер, като Сантана надскочи персоналния си пазач и отбеляза рядко красив гол с глава - 3:0.

 

След гола качеството на игра спадна драстично, но до края на двубоя имаше достатъчно време и за Робърт Левандовски да запише името си сред голмайсторите. В 81-ата минута отлична комбинация в наказателното поле завърши с прекрасен пас на Пишчек към централния нападател, който отбеляза на празна врата. Останаха съмнения за засада на поляка, но такава не бе отсъдена.

 

Нова полска атака донесе и последния гол в срещата - асистентът отново беше десният бек Пишчек, който този път подаде на Якуб Блашчиковски, който оформи крайното 5:0.

 


szólj hozzá: Werder Bremen vs Borussia Dortmund 0:5 GOALS