Ливърпул не пуска Суарес в Арсенал и срещу 40 милиона паунда

снимка: БТА

Трансферната сага около Луис Суарес продължава с пълна сила. Снощи от Арсенал за пореден път са подобрили офертата си за нападателя, но отново са получили отказ от шефовете на Ливърпул.

 

Мърсисайдци са отказали предложените за уругвайския таран 40 милиона паунда, след като преди това отхвърлиха офертите на лондончани съответно за 25 и 35 млн.

 

Всъщност предложената сума от "топчиите" е била 40 000 001 паунда, с един паунд повече от заложената в договора на Суарес клауза за откупуване.

 

Според Арсенал, в контракта на футболиста е заложено, че може да напусне "Анфийлд" при оферта, надвишаваща дори с 1 паунд клаузата за откупуване от 40 милиона.

 

От Ливърпул обаче са категорични, че това не е вярно и тяхното задължение е да информират играча за подобна оферта, но не и да я приемат.

 

Така засега Суарес остава на "Анфийлд", а поредният отказ може да принуди мениджъра на Арсенал Арсен Венгер да се насочи към друг нападател.

 

В момента Ливърпул е в Австралия, а днес играе контрола с отбора на Мелбърн Виктъри, в която се очаква Луис Суарес да вземе участие.