ВИДЕО: Реал Мадрид превзе "Олд Трафорд" като в доброто старо време

снимка: Guliver/Getty Images

Легендите на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед изиграха невероятен мач в "Театъра на мечитите", като "белия балет" се поздрави с победа с 1:2, както и с триумф за "Купата на легендите на Манчестър Юнайтед". Това става с общ резултат 3:5, след като през миналата година Реал спечели с 3:2 на своя "Сантяго Бернабеу".

 

Двата отбора показаха прекрасен футбол на "Олд Трафорд", а играчи като Ван Дер Саар, Ван Нистелрой, Зидан, Фиго, Макелеле и други доказаха, че дори на тези години могат да са фактор в някой европейски отбор. Сър Алекс Фъргюсън и Сър Боби Чарлтън пък се забавлявах сред публиката, като дори се включиха в мексиканската вълна.

 

Изключителни селекции предложиха и двата клуба, като на вратата на Манчестър Юнайтед застана Ван Дер Саар, който през целия мач показа, че все още може да е титуляр и да играе на най-високо равнище.

 

Пред него застанаха Бърг, Йенсен, Стам и Денис Ъруин, който носеше капитанската лента. Блекмор и Форчън се присъединиха към Скоулс в халфовата линия, който се отказа официално за втори път от футбола. Шарп беше изнесен малко по-напред, докато Йорк и Коул се обединиха в шампионското дуо от 1999 година.

 

Съставът на Реал Мадрид беше още по-впечатляващ, като като една от най-вдъхновяващите халфови линии се обедини отново на "Олд Трафорд". Луиш Фиго и Зинедин Зидан върнаха спомените за "лос галактикос" подпомагани от Клод Макелеле.

 

Нападението беше също толкова силно, като Мориентес и Нистелрой се обединиха, а в защита играха Салгадо, Елгера, Павон и Амависка. Легендата Йеро игра до Макелеле в средата на терена.

 

Срещата започна с доминация на Реал Мадрид, въпреки че по-опасните положения в началото на двубоя бяха за Юнайтед. След 20' обаче "белия балет" започна да се забавлява, а Ван Дер Саар се превърна в герой.

 

Мориентес и на три пъти Нистелрой не успяха да пронижат холандеца, а в същото време Мичел Салгадо не получи дузпа за нарушение на Шарп в наказателното поле. Все пак в 39' Мориентес стреля извън наказателното поле в долния ляв ъгъл и прониза Ван Дер Саар - 0:1 на "Олд Трафорд".

 

Красивата игра на "Олд Трафорд" се задържа и след почивката, а Ван Нистелрой смени клубната си принадлежност и до 60' вече се отчете с два пропуска, докато МакМанамън и Фиго се отчетоха с по един за Реал. Часът на Ван Гол обаче дойде в 68', когато получи извеждащ пас, премина през Йеро и вкара прекрасен гол - 1:1. Веднага след него МакМанамън пропусна под бурните освирквания на публиката.

 

Резервата Санчес трябваше да показва класа в 71', когато Коул от близо стреля в сглобката, но вратарят спаси. Ван Дер Саар пък получи аплодисменти от целия стадион, когато беше изваден, а на вратата се появи Ван Хаул.

 

В края се изредиха редица положения, но прекрасна контраатака на Реал завърши с извеждащ пас на Мориентес към Де Ла Ред, който с прекрасен прехвърлящ удар реши всички в сбъсъка, и за Купата. Точно преди попадението Йорк нацели гредата.

 


Manchester United Legends 1-2 Real Madrid...by ourmatch