ВИДЕО: Бербо украси успех на Фулъм с 15-ия си гол през сезона

снимка: БТА

Димитър Бербатов реализира един от головете при убедителната победа на Фулъм с 3:0 като гост на Суонси, която позволи на „котиджърс" да завършат кампанията със стил и далеч от зоната на изпадащите.

 

Митко се разписа ефектно за 2:0 в 77-ата минута, преодолявайки вратаря Мишел Ворм с елегантен финт, последван от точен изстрел в опразнената врата.

 

Така Бербатов приключва сезона в Премиършип с 15 гола на сметката си, което му отрежда 8-мо място в крайното класиране при реализаторите. Толкова попадения в първенството имат още Франк Лампард, Демба Ба и Рики Ламбърт.

 

Иначе първото попадение в срещата бе дело на Александър Качаниклич в 22-ата минута, а крайното 0:3 бе оформено от Урби Емануелсон в 90-ата минута.

 

Фулъм завършва черна серия от 8 мача без победа, в които записа 7 поражения. Последният успех бе постигнат на „Уайт Харт Лейн" срещу Тотнъм отново с победен гол на Бербатов.

 

Така „котиджърс" приключват сезон 2012/2013 с 43 точки на 12-то място в класирането, докато Суонси остана с 46 на 9-ата позиция.

 

Единственото по-интересно положение преди почивката се случи в 22-ата минута, когато на практика падна гола в полза на Фулъм. Фримпонг сложи топката на пътя на Алекс Качаниклич, който много прецизно насочи кълбото в мрежата на домакините за 0:1.

 

До почивката Суонси не само се радваше на по-често владение на топката, но също така имаше повече удари към вратата на противника, които обаче не доведоха до промяна на резултата.

 

През второто полувреме двубоят продължи да се развива в неособено бързо темпо, от което отново се възползваха гостите.

 

В 77-ата минута Брайън Руис центрира топката от фланга и я предостави на пътя на Димитър Бербатов, който технично преодоля вратаря Мишел Ворм, преди да реализира на празна врата за 0:2.

 

В 90-ата минута Емануелсон се разписа за крайното 0:3, когато при добавката бе точен след париран изстрел от Ворм на Качаниклич.

 

Така финалният мач за сезона на Фулъм предостави на феновете малко позабравени емоции - тези от победата, защото тимът се намираше в черна серия от 8 мача без успех.