Стилиян Петров с последно обръщение към всички фенове

снимка: Getttyimages

Стилиян Петров намери начин да благодари за пореден път на феновете на Астън Вила, които го подкрепяха непрестанно в борбата му с левкемията.

 

В програмата за последния мач от сезона срещу Уигън в неделя, в капитанската си колонка Стенли похвали израстването на отбора през кампанията и благодари на клуба и феновете, споделяйки, че те завинаги имат място в сърцето му. 

 

Вижте всичко, което Стилиян написа за последен път като капитан и футболист: 

 

"Това, което ме развълнува най-много през този сезон, беше начинът, по който отборът израстна. Играчите пораснаха като отбор и като личности. Това говори добре за бъдещето на клуба. 

 

Мениджърът доведе опитни играчи като Рон Влаар и Карим Ел-Ахмади през летния трансферен прозорец, но дойдоха и млади момчета с фантастични глад и желание за успехи. Всички те показаха характер, смелост, страхотни качества и потенциал. Пол Ламбърт със сигурност е видял тези черти в тях. 

 

Младите играчи като Кристиан Бентеки, Мат Лоутън и Ашли Уестууд се превърнаха в мъже през този сезон. Показаха боен дух и невероятна воля за победа, минаха през някои наистина тежки моменти и успяха да издържат на невероятно напрежение. Те успяха да го постигнат и настоящата форма на отбора е доказателство за издръжливостта и амбицията на момчетата.  

 

Бях доволен, когато мениджърът беше назначен през лятото, защото го познавам от престоя си в Селтик, като играч и човек. Познавам състезателният му дух и гледах как се развиват драматичните събития през последните девет месеца. Работната етика и характера сега са установени и вярата, че мениджъра даде примера, е видна в прогреса на играчите и фантастичната подкрепа на феновете. Има много позитивно настроени във и извън клуба. 

 

Има много индивидуални моменти и представяния, за които мога да говоря, но изключителното през този сезон беше представянето като отбор, особено след януари. Вижда се, че това е отбор, в пълният смисъл на думата. 

 

През тези няколко месеца играчите не само се подобриха, успяха да хванат окото на много хора, които разбират от футбол. През миналата седмица Алън Хансен предложи Пол Ламбърт за мениджър на сезона. Всички обръщат внимание на клуба, което е чудесно.  И за президента ни е чудесно. Знам колко голяма е страстта му към Вила и колко много иска клубът да се справя добре и отборът да продължава да се развива. 

 

Примерът, който по-възрастните играчи като Габи Агбонлахор, Брад Гузан и Рон Влаар окуражава по-младите  да работят повече и да стават по-добри.  

 

Всичката тази работа започва да дава резултати. Нивото на представяне и себераздаване винаги е било високо. Като отбор се научихме да се защитаваме по-добре и това си личи. Сигурен съм, че играчите и феновете очакват с голям оптимизъм следващия сезон и, че Вила ще изпита много радост. 

 

Това са последните ми редове като капитан на този велик клуб, като футболист. 

 

Астън Вила завинаги ще остане в сърцето ми. Много съм благодарен за възможността, която получих тук. На феновете, толкова ви благодаря за начина, по който ме подкепихте през всичките години, особено през последните 14 месеца, когато стояхте до мен и ми помогнахте да премина през всичко, в 19-та минутата. Това дълбоко ме развълнува  и ще бъде трудно да се откажа от него, но в живота всичко и всички трябва да продължават напред. 

 

Да бъда част от всичко това през тези седем години е достатъчно да знам, че съм бил част от нещо уникално и специално. Напред, Вила!"