ВИДЕО И СНИМКИ: Бербатов с исторически два гола при успех на Фулъм

галерия:

снимка: БТА

Димитър Бербатов вкара два гола, а Фулъм постигна домакински успех с 3:2 над Куинс Парк Рейнджърс в мач от 31-ия кръг на английската Висша лига. "Котиджърс" бяха близо да изпуснат трите точки, след като водеха с 3:0, а освен това доиграха мача и с десет души след изгонването на Стив Сидуел.

 

Днешната среща на „Крейвън Котидж" се оказа историческа за Димитър Бербатов, който за първи път в кариерата си отбеляза гол в четвърти пореден мач от английската Висша лига. Преди това Митко вече бе вкарал в мрежите на Стоук Сити, Съндърланд и Тотнъм, а днес серията на благоевградчанина продължи и срещу „рейнджърите".


За Бербатов това бяха голове №12 и №13 в Премиършип с екипа на Фулъм, с което и той продължава да бъде водещ реализатор на лондонския клуб.

 

С днешния успех Фулъм събра актив от 39 точки и се доближи до 9-ия Суонси, докато КПР остава на последното 20-о място с изоставане от 7 пункта зад 17-ия Уигън.


Отборът на КПР стартира кошмарно срещата, като футболистите на Хари Реднап играеха безумно слабо през първата част. Още в 7' домакините получиха правото да изпълнят дузпа, след като Кристофър Самба фаулира Дежага в наказателното поле на своя тим. Зад топката застана Димитър Бербатов, който хладнокръвно вкара 12-ия си гол във Висшата лига за сезона.


Фулъм продължи да прави каквото си пожелае на „Крейвън Котидж", докато КПР бе учудващо пасивен за отбор, борещ се за оцеляването си.


В 22' гостите допуснаха нова сериозна грешка в защита, което позволи на Димитър Бербатов да отбележи и втория си гол в двубоя. Отново Самба се превърна в главен виновник за попадението, подарявайки топката на Бербатов. Българинът напредна и технично преодоля Жулио Сезар за 2:0.

 


В 41' събитията на терена поеха по посока разгром за гостите, след като Фулъм вкара и трети гол. Йон Арне Рийзе центрира остро в пеналтерията на КПР, където Клинт Хил имаше нещастието да си отбележи автогол - 3:0.


За съжаление на Мартин Йол обаче, неговите футболисти допуснаха попадение в самия край на полувремето. В 44' Адел Таарабт върна надеждите на „рейнджърите", бележейки с нисък изстрел в долния ляв ъгъл.


Едва ли имаше човек на „Крейвън Котидж", който да предполага, че през втората част Фулъм ще бъде притиснат до стената. Още в началото на втората част КПР върна още един гол за 3:2, а точен бе Лоик Реми. Френският нападател се възползва от асистенция на Мбиа и простреля Марк Шварцер, поставяйки домакините под напрежение.

 


Гостите от КПР затегнаха обръча пред Марк Шварцер, докато Фулъм разчиташе най-вече на контраатаки. В 77' Лоик Реми размина Сендерос и стреля с левия крак, но над гредата. Малко след това шанс се откри и пред Боби Замора, но бившият английски национал бе разделен от сантиметри с попадението.


В 79' се стигна до крайно дискусионен момент, когато Фулъм остана с човек по-малко. Стив Сидуел бе отстранен от игра за твърдо влизане в краката на противников футболист, но повторенията показаха, че това решение на рефера изглежда пресилено.


И до края на срещата „рейнджърите" продължиха да нападат усилено, а в 86' изстрел на Джърмейн Джинас мина близо до страничната греда. Отбраната на Фулъм обаче издържа на натиска, което и допълнително утежни задачата на Хари Реднап за спасение на гостите.


szólj hozzá: Fulham vs QPR 3-2 MATCH HIGHLIGHTS