Засипаха Бербатов със суперлативи за невероятния му гол

снимка: Guliver/Getty Images

Българският нападател на Фулъм Димитър Бербатов бе засипан с похвали след страхотния му гол за победата с 1:0 над Стоук Сити в събота.

 

Звездата на „котиджърс" отбеляза рядко красиво попадение, след като разстреля Амир Бегович от воле с десния крак, пращайки топката неспасяемо под гредата.

 

Това беше 84-ият гол на нападателя в юбилейния му мач №200 в Премиършип, а майсторското му изпълнение беше обект на суперлативи от страна на фенове, медии и съотборници.

 

Дори таблоидът Sun, който от край време е известен с критиките си към българина, не скри възхищението си от гола на Бербатов, отбелязвайки, че това е „едно от най-страхотните волета, които ще видим за целия сезон".

 

Съотборниците на Бербо във Фулъм също се скъсаха да го хвалят за виртуозното попадение срещу Стоук.

 

Вратарят Марк Шварцер, който беше другият герой за лондонския тим, след като спаси дузпа на Уолтърс в 55-ата минута, бе един от изказалите се най-ласкаво за българина.

 

"Виждаме такива неща всеки ден на тренировките. Знаем каква класа притежава той и очакваме подобни неща от него. Това го поставя под по-голямо напрежение," заяви ветеранът в коментара си за гола на 32-годишния бивш капитан на националния отбор.

 

Партньорът му в атаката на Фулъм - Брайън Руис - също не скри възхищението си от фамозното попадение на българина.

 

"Бербатов вкара много хубав гол, който ни даде преднина в резултата точно преди края на полувремето и това беше много важно," заяви пред клубната телевизия костариканецът.

 

Очаквано, мениджърът на Фулъм Мартин Йол също похвали нападателя, който вече има 9 гола във Висшата лига този сезон и обяви, че очаква от него да увеличи актива си на 15-20 попадения до края на кампанията.

 

"За нас днешната победа бе жизненоважна. Винаги има нужда от специални играчи, истински професионалисти, които да направят разликата. Днес точно такъв беше Димитър Бербатов," каза след мача 57-годишният холандски специалист.

 

„Той винаги вкарва между 15 и 25 гола на сезон, така че би било глупаво да се мисли, че няма да отбележи толкова и за нас. Попадението му днес бе изключително, но аз си спомням и много други страхотни негови голове," продължи Йол.

 

Мениджърът на Фулъм разкри и друг любопитен момент около невероятния гол на българина.

 

„Преди време му казах, че вече изобщо не вкарва от воле. Точно затова Димитър дойде при мен след гола. Това е първото му попадение с удар от въздуха за Фулъм, а преди го правеше много често. Разполагаме и с други играчи, които могат да направят разликата, но днес такива бяха Бербатов и Шварцер," завърши Йол.


Самият Митко посвети уникалния си гол на всички, които „обичат красивия футбол и красивите изпълнения," чрез профила си в социалната мрежа Facebook.

 

32-годишният нападател разкри още, че не е изненадан от изпълнението си и го е повтарял многократно в тренировките на отбора. Веднага след победата Бербатов каза пред репортерите:

 

„Често тренирам такива неща. Има подобни моменти, когато просто трябва да направиш нещо специално."

 

Вижте още веднъж страхотното воле на Митко за победата над Стоук: