ВИДЕО: Бербатов отбеляза първия гол в Премиършип през 2013-а за успех на Фулъм над У.Б.А.

снимка: fulhamfc.com

Отборът на Фулъм започна новата 2013-а година с победа с 2:1 при гостуването си на Уест Бромич Албиън в първия мач от 21-ия кръг в английската Висша лига.

 

Така възпитаниците на Мартин Йол се реваншираха за слабите си резултати напоследък, постигайки втори успех в последните си 10 мача и то над една от приятните изненади на сезона в лицето на У.Б.А.

 

Българският нападател на „котиджърс" Димитър Бербатов отбеляза първия гол в Премиършип за 2013-а година, след като даде преднина на Фулъм в 39-ата минута. Малко след началото на второто полувреме (49') обаче домакините изравниха, а точен бе белгийският национал Ромелу Лукаку. Победата за Фулъм донесе Александър Кацаниклич с попадение в 58-ата минута.

 

След този успех, който бе шести за Бербатов и компания от началото на сезона, Фулъм се изкачи на 12-о място във временното класиране на Висшата лига с актив от 24 точки, а У.Б.А. заема 7-а позиция с 33 пункта.

 

Гостите от Лондон започнаха по-активно срещата и създадоха няколко добри положения за гол. Така се стигна до 39-ата минута, когато Димитър Бербатов откри резултата. Българският таран подхвана една атака на своя отбор и намери чудесно Ашкан Дежага на десния фланг. Израелецът проби по крилото и върна топката към Бербатов, който от точката на дузпaта не остави шансове на Бен Фостър за 0:1.

 


WBA 0-1 FUL BERBATOVby Ourmatches

 

Бербатов изнесе много силен мач, като играеше изтеглен малко по-назад и захранваше с пасове своите съотборници, а в 30-ата минута бе много близо до попадение, но изстрелът му от границата на наказателното поле мина над вратата.

 

Домакините стигнаха до изравняване в началото на втората част (49'), а в прегръдките на съотборниците си се озова Ромелу Лукаку, който се възползва от страхотен пас на Били Джоунс и отблизо разстреля Дейвид Стокдейл за 1:1. При гола останаха съмнения за засада, а телевизионните повторения след това показаха, че те са били основателни.

 

Само три минути по-късно (52') Лукаку можеше да изведе У.Б.А. До пълен обрат в резултата, но ударът му срещна гредата. В 56-ата минута отново страничния стълб спаси Фулъм, този път след изстрел на Золтан Гера.

 

И тъкмо когато изглеждаше, че Уест Бромич е на път да постигне обрат, „дроздовете" допуснаха втори гол във вратата си. Точен за гостите бе Александър Кацаниклич, който получи чудесна топка от Брайън Руис, освободи се от двама противникови защитници и с техничен удар преодоля вратаря на домакините, оформяйки крайното 1:2.

 

До края на мача футболистите на У.Б.А. обсадиха вратата на гостите, но Бербатов и компания удържаха на натиска, за да започнат новата 2013-а година с победа.