ВИДЕО: Юнайтед не можа да повали Суонси

снимка: Guliver/Getty Images

Манчестър Юнайтед не можа да материализира превъзходството си най-вече през второто полувреме и си тръгва от визитата на Суонси само с равенство 1:1.


Патрис Евра откри резултата за „червените дяволи" още в 17-ата минута, когато засече с глава центриране на Робин ван Перси. Това е трето попадение за френския бранител в Премиършип, но този път то не се оказа с цената на 3 точки.


Човекът, за чието съществуване Сър Алекс Фъргюсън не подозираше - Мичу - наниза 13-ия си гол в английския елит и възстанови равенството 1:1 в 31-ата минута на срещата.


След почивката „червените дяволи" на два пъти уцелиха горната греда след изстрел от воле на ван Перси и удар с глава на Майкъл Карик, а веднъж се наложи и топката да бъде чистена пред голлинията след шут отблизо на Ашли Йънг.


Уейн Рууни не се отличи с особено добри отигравания на терена и на няколко пъти провали великолепни възможности за успешен завършек на скоростни акции от страна на гостите.

 

В крайна сметка Суонси оцеля и зарадва феновете си на „Либърти Стейдиъм" с престижно реми, което позволява на тима да окупира 11-тото място с актив от 24 точки.


„Червените дяволи" продължават да са лидери с 43 пункта, но авансът им пред шампиона Манчестър Сити беше понижен на 4 точки, след като вчера „гражданите" победиха Рединг с гол в 93-ата минута на Гарет Бари.


За Манчестър Юнайтед завръщане сред титулярите направи Неманя Видич, който не бе започвал мач от септември месец. Той влезе като резерва в предишния кръг при домакинството на Съндърланд. До него в защитата започна и Джонатан Еванс на мястото на Рио Фърдинанд, който изобщо не беше в групата за мача.


Домакините отбелязаха завръщането на вратаря Мишел Ворм, който от 8 кръга не бе заставал на вратата заради контузия в слабините. Кореецът Ки Сун-Юн пък бе оставен на пейката за сметка на Кими Агустин.


През първото полувреме не бяха създадени много голови положения, но и двата тима демонстрираха забележителна ефективност, като стигнаха до попадения още с първите си опасни удари.


Най-добър шанс в началото на срещата да се разпише имаше Майкъл Карик, който стреля от десетина метра, но вратарят Ворм показа, че не е забравил уменията си на вратата.


В 17-ата минута обаче изневиделица Юнайтед поведе в резултата след изпълнение на ъглов удар. Робин ван Перси центрира в малкия пенал, а там Патрис Евра надскочи бранителите на Суонси и с глава оплете топката в мрежата - 0:1.

 


szólj hozzá: Swansea vs Manchester United 0:1 Evra

 


Само 120 секунди по-късно феновете на Суонси помислиха, че резултатът е изравнен, след като Мичу свали топката за Джонатан Де Гузман, а той без проблеми преодоля Давид Де Хеа. Съдията обаче отсъди пресилен фаул на испанския нападател на домакините и провали атаката им.


Въпреки всичко в 31-ата минута Суонси стигна до изравнителното попадение, дело на незаменимия си стрелец Мичу. Де Гузман отново тества рефлексите на Де Хеа, който изби топката, но тя попадна на пътя на Мигел Перес Куеста, който на празна врата вкара с лекота - 1:1.

 


szólj hozzá: Swansea vs Manchester United 1:1 Michu

 


До края на първото полувреме Уейн Рууни имаше възможност да върне аванса на Юнайтед, след като бе намерен от Евра. Английският национал обаче стреля в обсега на Ворм, който отново се отличи с добра намеса.


През второто полувреме домакините започнаха агресивно и в началото на няколко пъти Де Хеа трябваше да показва класа на вратата след удари на Агустин и Уейн Рутлидж. Те обаче някак притъпиха устрема си към 60-ата минута, защото постепенно акциите им станаха по-редки и все повече обръщаха внимание на стабилността в средата на терена.


Юнайтед пък имаше няколко отлични възможности да стигне до втори гол още преди 70-ата минута, но Уейн Рууни направи доста разсеяни отигравания, които провалиха великолепни шансове за гостите.

 

В 55-ата минута именно Рууни трябваше да подаде на непокрития в наказателното поле ван Перси, но се засуети и отправи разочароващо слаб удар към вратата на Ворм. Английският национал още на два пъти в идентични ситуации потърси самостоятелен завършек, което по никакъв начин не донесе позитиви на Юнайтед.


В 78-ата минута центриране на Рууни бе засечено с прекрасно воле от ван Перси, но за негово съжаление топката кацна на гредата и излезе извън очертанията на терена.


Секунди по-късно холандският голаджия изгуби ума си и пробва саморазправа с Ашли Уилямс, който изключително непохватно прова да изчисти топката и от упор почти я прати в главата на ван Перси. Той пък току що бе фаулиран на границата на наказателното поле, но от станичното положение Рууни не можа да сътвори нищо интересно.


В 80-ата минута Майкъл Карик с глава засече центриране от корнер на близка греда, но топката срещна напречната след намеса на Вром - Юнайтед за втори път не намира мрежата и удря рамката на вратата.


В 81-ата минута Патрис Евра нахлу отляво в пеналтерията и хитро върна към ван Перси, чийто удар беше блокиран, а при добавката почти на празна врата Ашли Йънг успя да нацели единствения бранител на голлинията.


Малко по-рано пък холандският нападател на Юнайтед бе извел резервата Хавиер Ернандес на чиста стрелкова позиция, но Чичарито се засуети и стреля много слабо.

 

В крайна сметка натискът на "червените дяволи" не им донесе дивиденти и срещата завърши 1:1.