Феновете на Челси поискаха извинение от Рафа

снимка: БТА

Феновете на Челси настояха новият мениджър на клуба Рафаел Бенитес да отправи извинение към тях, дни след като испанецът бе посрещнат с освирквания и обиди в двубоя с Манчестър Сити на "Стамфорд Бридж".


Бенитес наследи на поста уволнения Роберто Ди Матео, но бе посрещнат крайно враждебно от голяма част от феновете на Челси. Причина за това е неговото минало с Ливърпул, когато ибериецът бе отправил някои наистина болезнени коментари по адрес на лондончани.


Тогава Бенитес нарече Челси "клуб без душа", като се бе заканил, че никога няма да приеме предложение за работа от Роман Абрамович.


"Мисля, че едно извинение би помогнало в случая", заяви един от лидерите на "сините" привърженици Триция Фиорелино.


"Той се оправда, че по това време се е опитвал да защити Ливърпул, но дори и Моуриньо, който бе майстор в това, не е обиждал така директно феновете на друг клуб. Не очаквам обаче той да се извини".


Фиорелино изрази съжаление, че собственикът на Челси Роман Абрамович понякога взима решения, които се разминават с вижданията на феновете.


"Не мисля, че ръководството има навика да слуша феновете. Не смятам, че който и да е мениджър на Челси трябва да бъде атакуван по подобен начин, но имаше двама души, които никога нямаше да бъдат приети. Единият бе Аврам Грант, а другият - Рафаел Бенитес. Някои фенове почувстваха назначението на Бенитес като послание, че нашето мнение е без значение".