ВИДЕО: Откриха статуя на Сър Алекс за 26 години в Манчестър Юнайтед

снимка: БТА

Статуя на Сър Алекс Фъргюсън беше представена днес пред "Олд Трафорд" в чест на 26-ата година на легендарния мениджър начело на Манчестър Юнайтед.

 

Церемонията беше посетена от бивши и настоящи „червени дяволи", като 70-годишният специалист беше почетен и с видео поздравления от страна на Сеп Блатер, Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо и Тони Блеър.

 

На събитието присъстваха над 2500 фена на клуба, които имаха възможността да видят на едно място клубни легенди като Ерик Кантона, Денис Лоу, Оле Гунар Солскяр, Сър Боби Чарлтън, Фил и Гари Невил, Денис Ъруин, Анди Кол, Дуайт Йорк, както и вратарите Петер Шмайхел и Едвин ван дер Саар.

 

Дейвид Гил - изпълнителен директор на клуба, даде реч, в която заяви, че Сър Алекс е върнал респекта и уважението към клуба, докато CR7 беше категоричен, че Фъргюсън заслужава напълно признателността, която получава.

 

Сър Алекс се пошегува, че би искал Елвис Пресли да открие неговата статуя, но в момента не може да присъства в Манчестър. По този начин честта се падна на съпругата на живата манчестърска легенда - Кати Фъргюсън.

 

"Това е уникален момент. Обикновено хората умират преди да видят свои статуи. Аз надживях смъртта", пошегува се Сър Алекс.