Ван Перси ще излезе на Юнайтед изумителните 73 милиона паунда

снимка: БТА

Най-скъпата покупка на Манчестър Юнайтед през лятото - Робин ван Перси - ще излезе на „червените дяволи" цели 72.9 милиона паунда според изчисленията на английските медии.

 

29-годишният холандец се намира в най-добрата форма на живота си и неслучайно попадна в обсега на мениджъра Сър Алекс Фъргюсън. Сега бившият капитан на Арсенал ще получава 12.2 милиона паунда на година в Юнайтед - общо 48.9 по време на 4-годишния му контракт с 19-кратните шампиони на Англия.

 

Отделно от това грандът от Манчестър плати 24 милиона паунда на един от големите си врагове в Премиършип - Арсенал.

 

При тези цифри не е чудно, че Ван Перси категорично отказа да преподпише с „артилеристите" срещу 130 000 паунда седмично.

 

Появиха се опасения, че „червените дяволи" няма откъде да извадят толкова пари и много специалисти на Острова се чудиха откъде идват те. Още повече, че финансите на Юнайтед бяха поставени под съмнение с излизането на борсата в Ню Йорк.

 

Изпълнителният директор на клуба Майкъл Болингброук обаче разкри, че тимът има фиксирана сума за трансфери през сезона - точно 40 милиона и по никакъв начин не ги е надвишил с привличането на звездата на Арсенал.

 

Юнайтед не можа да се спазари за Лукас Моура, който отиде в Пари Сен-Жермен от Сао Пауло за цели 35 милиона паунда.

 

Освен това „червените дяволи" ще спестяват 180 000 паунда седмично след напускането на Майкъл Оуен, Парк Джи-Сунг и Томаш Кушчак.

 

Манчестър Сити не можаха да направят това - да изчистят места в състава си за Ван Перси, а освен това те продължават да плащат сериозни суми за заплатите на Емануел Адебайор, Роке Санта Крус и Един Джеко.

 

Реал Мадрид и Барселона не предложиха добри оферти за Ван Перси, а интересът на Ювентус отдавна намаля, което принуди Арсенал да продадат капитана си на пряк конкурент в Премиършип - колкото и да не им се искаше.

 

Същата бе ситуацията със Самир Насри миналата година, когато той премина в другия гранд от Манчестър - Сити.