Бербатов подкрепи благотворителна кампания на Стенли

галерия:

снимка: celticfc.net

Българинът Димитър Бербатов отново показа голямото си сърце и подкрепи каузата на бившия си съотборник в националния отбор Стилиян Петров.

 

Sporta.bg припомня, че Стенли се отказа от футболната си кариера заради тежката диагноза - левкемия. Капитанът премина през една много тежка година, в която процедурите с химиотерапия бяха наложителни, но в момента Стилиян е много по-добре и болестта е в ремисия.

 

Именно тежката борба накара Стенли да стартира кампания за благотворителна фондация за борба с левкемията. Целта е да се съберат средства, за да може да се направят повече центрове за откриване на тази коварна болест.

 

Затова Димитър Бербатов публикува снимка с последната кампания на Стилиян Петров, който организира благотворителен мач, който ще бъде съчетан с неговия бенефис. Той ще се проведе на стадиона на Селтик на 8 септември. Двубоят ще изправи един срещу друг 11-те на Стенли срещу 11-те на Селтик. Билетите за срещата вече са продадени.

 

Стилиян Петров и Димитър Бербатов са големи приятели още от времето, когато играеха заедно в националния отбор и Висшата лига. В момента Стенли е треньор на младежите на Астън Вила.

 

Sporta.bg припомня, че в България се организира подобен мач, в който се срещнаха легендите на Астън Вила и легендите на България. Парите от благотворителния двубой отидоха за деца болни от левкемия.