Страхотно шоу на феновете на сръбското дерби

галерия:

Сръбските фенове на футбола показаха за пореден път колко много обичат своите отбори на голямото дерби между Партизан и Цървена Звезда.

Само няколко дена след скандалния двубой между Сърбия и Албания на същия стадион се проведе двубоя между двата гранда в западната ни съседка.

Домакините от Партизан спечелиха с минималното 1:0 с попадение на Дринчич от пряк свободен удар в 77-та минута, но феновете се бяха подготвили като за уникално шоу с фойерверки и знамена. С тази победа Партизан продължава да води с 24 точки след 8 мача.

Този път мерките за сигурност, които бяха взети преди мача, бяха наистина чудовищни и напомниха за най-мрачните моменти от футболната история на Европа. Хиляди полицаи имаше на стадиона, отвън и в района, а отделно хеликоптери патрулираха в небето над района на стадиона.

Двубоят бе два пъти прекъсван заради мъгла на терена от фойерверките. Ултрасите от двете агитки се бяха подготвили много сериозно с големи хореографии и множество запалителни материали. Хиляди полицаи обаче бяха разположени на и около стадиона, за да няма провокации.На някои от фенските снимки се виждат и фенове на ЦСКА, които подкрепят Партизан.

Феновете на Партизан изкараха и голям транспарант "Косово е Сърбия".

4119525

4119526

4119527