Започват битките в Лига Европа

снимка: БТА

Настъпи времето и на битките от втория по сила клубен турнир в Европа – Лига Европа. Днес ще се изиграят първите 24 мача от тазгодишното издание на турнира, като сред участниците в тях има цели петима носители на поне една титла от КЕШ или Шампионска лигаИнтер, Стяуа, ПСВ, Селтик и Фейенорд.

Сезон 2014/15 в Лига Европа маркира и първото участие в такава фаза на европейски турнир за отборите на Астра и ФК Краснодар.

Очаква се допълнителен стимул за участниците да бъде гарантираното място в Шампионската лига, което ще има победителят в турнира.

Ето и по-интересните сблъсъци от първия кръг на груповата фаза:

Партизан – Тотнъм

Лондонският клуб и сръбският гранд не са се срещали в официален мач преди и ни очаква интригуващ сблъсък.

Тотнъм ще бъде без звездите си Емануел Адебайор, Юнес Кабул, Муса Дембеле, Насер Шадли, Дани Роуз и Кайл Уокър, които бяха оставени в Лондон поради различни причини.

Големият отсъстващ за Партизан ще бъде нападателят Петър Шкулетич, който бе с основна заслуга за отстраняването на Нефтчи в плейофната фаза на турнира, но бе изгонен в добавените минути на реванша в Азербайджан.

Днипро – Интер

Италианският клуб, който е носител на 2 трофея от КЕШ и един от Шампионската лига, също се изправя за първи път срещу днешния си съперник.

За Интер отсъстващи са контузеният Юто Нагатомо и наказаният Гари Медел, но се очаква тяхното голямо оръжие Мауро Икарди, който отбеляза 3 гола при разгрома над Сасуоло със 7:0, да бъде титуляр.

Очаква се за Днипро титуляр да бъде полузащитникът Йевхен Коноплянка, който бе желан от редица западноевропейски клубове през лятото.

Севиля – Фейенорд

Актуалният носител на трофея в Лига Европа Севиля започва защитата на титлата си срещу печелилият КЕШ отбор на Фейенорд.

Испанският тим в момента е във вратарска криза, след като и титулярният страж Бето, и заместникът му Мариано Барбоса, са контузени. Отсъстващи са още полузащитникът Себастиан Кристофоро и нападателят Кевин Гамейро.

Холандците също имат сериозни проблеми с контузии, като участие няма да могат да вземат Халид Буларуз, Жорди Класи и Лекс Имерс. Наказан за този мач е Колин Казъм-Ричардс.

Евертън – Волфсбург

Може би най-интригуващият сблъсък за вечерта е този между Евертън и Волфсбург.

„Карамелите“ не започнаха сезона по особено убедителен начин, а и днес ще бъдат без контузения си талант Рос Баркли. Те ще разчитат много на атакуващите способности на Ромелу Лукаку и Самуел Ето'о, които обаче имат общо едва 2 попадения от началото на сезона.

„Вълците“ няма да могат да разчитат на контузените Фелипе, Патрик Окс и Иван Перишич, но се очаква възстановеният от травма Луис Густаво да започне като титуляр.