Страстната седмица на Атлетико (Мадрид)

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Отборът на Атлетико (Мадрид) излиза днес в поредния си тест от Примера Дивисион.

„Дюшекчиите“ водят с три точки пред втория Реал Мадрид в класирането, и четири пред Барселона.

До края на сезона в Испания остават точно пет кръга, които ще определят новия шампион. Трите гранда се впуснаха в люта битка от началото на сезона.

Каталунците бяха набрали повече скорост на старта, но след няколко загуби в последните седмици почти отпаднаха от борбата за титлата.

Все пак всичко е възможно до края защото последният кръг един срещу друг се изправят точно Атлетико (М) и Барселона на „Камп Ноу“.

Атлетико (Мадрид) показа едно великолепно израстване този сезон, което се изразява най-вече в постоянство и рутина. Тежкият сезон със сигурност е изморил играчите на Диего Симеоне, но те са гладни за успехи.

Не е лесно да си в сянката на Барселона и Реал Мадрид, както и в сянката на Лео Меси и Кристиано Роналдо. Но точно Атлетико (М) може да остави двата гранда без голям трофей. (Реал вече спечели Купата на Краля).

4079770

Контузията на Диего Коща трябва да е отшумяла за решителните битки в края

Първото препятствие пред Атлетико (М) е още тази вечер срещу отбора на Елче. Отборът на Гари Родригес е над зоната на изпадащите, но се намира само на 4 точки над чертата.

Една победа ще даде много спокойствие на „дюшекчиите“. Много е интересно да видим дали Диего Симеоне ще спести сили на някои свои основни играчи предвид тежкия полуфинал с Челси в Шампионската лига, който ще се играе във вторник в Мадрид.

След това отборът на Атлетико има две гостувания поредни във Валенсия. Първо среща едноименния отбор от града, като това се очертава най-трудния двубой на „дюшекчиите“ между двата мача с Челси.

Лондончани не са в по-изгодна позиция защото ще играят решителен мач с Ливърпул между двата полуфинала.

Валенсия ще хвърли всички сили в двата тежки полуфинала в Лига Европа срещу Севиля, защото отбора отстранил Лудогорец има малки шансове за класиране в Европа, ако не вземе трофея.

Спекулациите относно бъдещето на нападателя Диего Коща не спират. Симеоне не отрече, че ще му бъде трудно да задържи голмайстора си ако се появят много милионните оферти на Челси или Монако.

Страстната седмица на Атлетико (Мадрид) може да продължи повече от една седмица, но пък сладкия триумф след това ще бъде исторически.