Тодоров: ЦСКА ще бъде публично дружество

снимка: Булфото

След като вчера Александър Томов увери, че сделката за придобиването на ЦСКА ще има на 90%, днес Александър Тодоров хвърли още светлина върху преговорите, заявявайки в ефира на БНТ1, че те трябва да приключат до края на днешния ден.

 

След като феновете на ЦСКА преминаха през истиснки шок през уикенда, нещата най-накрая изглеждат добре и до няколко часа може да се стигне до предварително споразумение между двете страни.

 

Въпреки че бившият изпълнителен директор не пожела да разкрие имената на бизнесмените, които стоят зад новия проект, той беше категоричен, че футболната общественост ще е напълно наясно с процесите, които ще протичат в ЦСКА.

 

"Съгласен съм, че има неяснота, но нашата цел е ЦСКА да стане публично дружество. Не само тези хора, които ще сме с акции, ще управляваме клуба. Ще се пускат мисии, които ще могат да бъдат закупувани от фенове. Ще бъде дружество на всички фенове", коментира Тодоров, който хвърли светлина и върху други източници на пари за "червените"

 

"Ще има спонсори, ще се взимат общи решения, дори в момента се водят разговори със стабилни спонсори, които нямат общо с тези до момента. Говоря за западни фирми, които ще дават достатъчно пари за издръжка. Ще се приема бюджет за всяка година, който ще бъде спазван.

 

"За един човек 15 милиона са проблем, но за повече няма проблеми. Сега не е проблем да издържаме ЦСКА в А група.

 

"Политически сили не стоят зад организацията. Правим го публично дружество, за да не зависи от властта.

 

"Ще бъдат разпределени 7 пакета акции - 7 души, познати в България от едрия бизнес", каза за бъдещите собственици Тодоров, но отново не разкри имената им.