Левски напомни за старите си слабости срещу австрийци

снимка: Булфото

Левски показа стари слабости в днешната проверка срещу Матерсбург в Австрия и завърши 1:1 с изпадналия от Бундеслигата тим, въпреки че доминираше почти през целия двубой.

 

"Сините" поведоха с 1:0 през първата част благодарение на гол на Де Карвальо, но Мориц в 69' възстанови равеснтвото. В самия край на срещата можеше да се стигне и загуба, но резервата Любенов спаси в заключителните секунди.

 

26-кратните шампиони на България имаха предимство в положенията и владеенето на топката, но показаха липса на класа в завършващата фаза, а в защита лъснаха стари проблеми, които все още се оказват загадка за треньорския щаб.

 

Така Левски остава непобеден, след като преди няколко дни победи бразилския Арапонгас. Днес всички налични футболисти на Митов влязоха в игра.

 

Срещата започна равностойно, но все пак Матерсбург натискаше малко по-усилено в първите 10 минути. Това обаче не доведе до нищо с изключение на една намеса на Пламен Илиев при анемичен удар с глава.

 

След това Левски бе пълен господар на терена, като на няколко пъти Гари Родригес се отчете с отлични пробиви, а при едно негово центриране в 18' Де Карвальо се размина с топката на метър от голлинията - първа реална голова ситуация.

 

В 20' българският тим се бе настанил в половината на австрийския тим, като след няколко корнера топката стигна до Велев, който с мощен удар бе много близо до това да открие резултата, но Боренич се намеси отлични и изби в нов корнер. Последва и удар на Гаджев, но на метър над вратата.

 

В крайна сметка натискът на Левски даде резултат, като при изпълнение на корнер топката бе овладяна отлично от Родригес, който с остро центриране намери Де Карвальо, а вратарят на австрийците нямаше какво да направи - 1:0 за "сините".

 

До края на полувремето възпитаниците на Митов продължиха по-активно, но в крайна сметка не стигнаха до нов гол. Домакините пък изпуснаха няколко добри положения, след като не успяха да развият успешно контраатаките си - 1:0 на полувремето.

Втората част също се разви в полза на Левски, но фрапантна колективна грешка възстанови равенство благодарение на Михаел Морц, който преодоля резервата Любенов.

 

Въпреки че през цялото второ полувреме Левски игра с резервите си, "сините" можеха да стигнат до нов гол, но Силва, Мюлдер и Йорданов изпуснаха няколко отлични положения, а Пламен Димов пропусна от 2 метра 10 минути преди края.

 

В самия край на срещата пък Любенов трябваше да спасява своите, след като поредната грешка в защита позволи на противников футболист да се озове на стрелкова позиция, но резервният страж се намеси авторитетно - 1:1.