Сираков: Най-спешно е да завършим селекцията

снимка: БТА

Новият спортно-технически директор на Левски Наско Сираков заяви, че има амбиции да постига успехи с Левски в дългосрочен план и точно за това се е върнал на "Герена".

 

В предаването "ДикOff" по "Нова телевизия" силният човек при "сините" говори за своите планове, за селекцията и за хората, които ще му помагат да върне Левски на върха.

 

"Договорът ми е за три години, но не е толкова желeзeн, че да не могат да ме уволнят. Но, ако тръгна с мисълта, че могат след три месеца да ме изгонят по-добре да не се хващам на хорото. Ако собственика реши да ме освободи няма да тръгна да съдя Левски. Смятам да си изпълня договора по най-добрия начин и даже да го продължа.

 

В моите ръце е цялата спортно-техническа власт - първият отбор, школата, никой няма да ми се бърка, но и никой не се опитва. Срещам абсолютно разбиране. Радвам се, че има млад човек около мен като Йовов, който да ми помага. Само бъдещето ще покаже дали ще успеем."

 

"Иво Тонев се занимава със строежа на взривения сектор А. Имаме уверението, че ще бъде завършен за 100 годишнината. Батков ще решава съдбата на Боримиров. Два пъти говорих с него. Беше му предложено да поеме ДЮШ, но той доста се колебае. Утре или в други ден със собственика ще се уточнят какво ще прави и каква позиция ще заема."

 

"На Станислав Ангелов не е му предлагано да си намали заплатата. С никой не съм обсъждал никакви параметри, ще говоря лично с него."

 

"На базата на това, което мисля да свърша, все още не съм направил нищо. Най-спешно е да завършим селекцата, защото след 20 дена са ни първите мачове в Европа. Не ми е останало време да се занимавам със школата. Европейските мачове чукат на вратата и цялата ми мисъл, и съзнание е насочена към това."

 

"Със сигурност ще привлечем един, по всяка вероятност двама защитници. Разбира се, както в България клиширано се изказват всички футболните хора - селекцията е отворен процес. Ако вземем обаче двама централни защитници, мисля, че ще търсим само още един офанзивен футболист. Иначе селекцията ще остане отворена само с посока навън от Левски."

 

"Не съм усетил липса на пари. Наистина трябва да има строга финансова дисциплина във всеки един клуб в България. Но когато намериш качествен футболист и си сигурен, че ще ти свърши работа, трябва да направиш всичко възможно да го доведеш."

 

"Ние влизаме в 100 годи и искаме да я посрещнем подобаващо, да направим добър отбор и и да играем добър футбол. И ако играем добър футбол, да спечелим титлата."

 

"Карвальо закъсня със разрешение. В момента е в хотела и даже сега ще тренира."

 

"Митов ще е треньор докато си върши работата и сме доволни от него. Гарантирам, че пред никой от нас не е стояла мисълта да го сменя", сподели Сираков.

 

На въпрос искал ли е Левски да стане шампион и какво не му е стигнало спортно-техническият директор на "сините" отговори: "На 1000 процента Левски не можа да стане шампион. И на 1000 процента искаше. Един гол ме му стигна."