Всички мачове от А група пряко по TV7, News7 и Sport7 в следващите три години

снимка: Guliver/Getty Images

Всички мачове от новото футболно първенство на родната А група ще се предават по телевизията. Това стана ясно след днешната пресконференция от притежателя на правата за излъчване - „Футбол Про Медия".

 

Собствениците на тази компания - Тодор Батков и Кирил Домусчиев обявиха, че няма да има промяна в излъчването на двубоите от А група и те ще бъдат предавани пряко по TV7, News7 и новия канал на медийната група - Sport7.

 

"Направихме революция в тв правата, така клубовете ще могат да си намерят повече спонсори", заяви собственикът на Лудогорец Домусчиев.

 

"Ние продаваме телевизионните и интернет права за България на TV7. Те имат право да суб-лицензират някого," обясни Атанас Караиванов.

 

Най-важното за българските фенове е твърдението, че всички мачове от кръговете ще бъдат предавани на телевизионни екран.

 

Управителят на "Футбол Про Медия" Атанас Караиванов и изпълнителният директор на медията Николай Бареков подписаха договор за следващите три сезона

 

"Ще предаваме всички мачове от първия до последния кръг. Отново ще имаме над 20 камери по стадионите и ще вдигаме качеството на излъчване. Няма да предаваме никакви чужди първенства защото искаме да подпомагаме само българския спорт. Ще излъчваме и двубоите за купата, Световната лига по волейбол.

 

Николай Бареков говори и за амбициите на медията да излъчва само български спортни събития за сметка на чуждите.

 

"Ставаме партньори на баскетбола и силовите спортове. Предпочитаме парите ни да отидат за Левски, Лудогорец, Черно море и т.н., а не за чуждестранни тимове. Българското първенство е в пъти по-гледано от английското, италианското, испанското. Мачовете Ботев (Пловдив) - Левски, Левски - ЦСКА, Левски - Лудогрец със сигурност ще влязат в топ 50 на най-гледаните предавания", добави Бареков.