Окончателно: Дарко Миланич няма да поема ЦСКА

Спряганият за нов треньор на ЦСКА Дарко Миланич няма да подпише договор с „армейците".

 

ЦСКА е изпратил в родината му Словения дори самия контракт, който е трябвало да парафира, но в последния момент се е отказал поради лични причини.

 

"Всичко беше договорено, всички условия бяха изпълнени и Миланич дори беше много доволен от целия проект, който ЦСКА прави за новия сезон.

 

Буквално в последния момент обаче Миланич отказа заради лични причини и ангажиментът му пропадна", заяви мениджърът на Миланич Нусрет Яшари в интервю за спортния сайт на bTV zonasport.bg

 

Sporta.bg припомня, че словенският специалист направи дубъл с Марибор, печелейки титлата и купата на страната.

 

Едва днес се появи потвърждение на информациите, че ЦСКА преговаря усилено с Миланич за треньорския пост.

 

Вчера пред местни медии специалистът заяви, че няма да поема ЦСКА и ще остане да работи в Марибор.

 

Според други информации на "армейците" е бил предложен и белгийският наставник Патрик де Вилде.

 

„Искам много да благодаря на президента на ЦСКА Емил Костадинов (бел. ред. - Костадинов всъщност е член на Управителния съвет) и на цялото ръководство на клуба, които показаха много висок професионализъм", заяви още Яшари.

 

"Буквално в последния момент обаче Миланич отказа заради лични причини и ангажиментът му пропадна. Не искам да навлизам в детайли какви са неговите причини, но всичко беше уговорено и договорът беше при нас с всички подробности. Към днешна дата обаче плановете на Дарко вече са да остане в Марибор и да продължи работата си в Словения.

 

Договорът му с ЦСКА трябваше да бъде за 3 години, условията бяха прекрасни, нямахме абсолютно никакви проблеми по време на преговорите.

 

Бях концентриран изцяло върху преговорите между ЦСКА и Миланич, дори спрях разговорите за няколко други трансфера на футболисти. Останах очарован от управата на ЦСКА, мислех, че ще направим една нова концепция, един нов проект - много интересен, който представиха шефовете на "армейците", но за съжаление това не се случи.


Щеше да бъде страхотен шанс и за ЦСКА, и за Миланич, тъй като той е един голям професионалист и човек с дух на победител, а в този момент ЦСКА има нужда точно от такъв треньор.

 

Искам да се извиня в качеството си на посредник в преговорите, че Миланич няма да е новият треньор на ЦСКА, надявам се в някой бъдещ момент това все пак да се случи.


"На никого в ЦСКА не му беше приятно, когато им казах, че нещата се провалят в последния момент, но това са неща, които за съжаление понякога се случват във футбола. Искам да пожелая успех на ЦСКА и дано проектът, който са захванали, се увенчае с успех", завърши Яшари.