ЦСКА обърна коравите "моряци" на Гонзо в 5-голов трилър, белязан от безумни грешки, 2 автогола и 2 греди (ВИДЕО и СНИМКИ)

галерия:

снимка: БТА

Отборът на ЦСКА постигна изключително трудна, но в същото време много ценна и сладка победа над борещия се да не изпадне Черно море в мач от 27-ия кръг в А група, игран на стадион "Българска армия".

 

"Армейците" удариха водените от "червения кошмар" Георги Иванов - Гонзо "моряци" с 3:2, като на два пъти изоставаше в резултата и то след чудовищни грешки в защита, но успяваше да се върне в мача, а накрая и съвсем пречупи съпротивата на съперника с трети гол, дело на Сержиньо.


Срещата ще се запомни с изключително куриозни изпълнения, както от страна на футболистите (най-вече тези на ЦСКА), така и на съдийската бригада, която проспа, че първият гол на Черно море, освен че падна след непростима грешка на вратаря Томаш Черни, бе и от явна засада.


Освен че зрителите на "Армията" и пред телевизионните екрани станаха свидетели на цели пет попадения, в срещата имаше всичко от футболната игра - безобразни грешки, две греди, два автогола, много пропуски в един истински трилър.


Точни за "червените" бяха Венцислав Василев (32') и Сержиньо (78'), а третото попадение във вратата на гостите падна след автогол на Александър Александров. За "моряците" точни бяха Инканго (7') и капитанът на ЦСКА Иван Бандаловски, който също си отбеляза автогол (38').


Срещата започна по възможно най-лошия сценарий за възпитаниците на Милен Радуканов, които допуснаха ранен гол след изключително нелепа и рядко срещана грешка на Черни, който в този момента наистина бе "черен" в очите на съотборниците си.

 


При едно връщане на топката към него, вместо да я подаде на някой от бранителите около себе си, стражът на ЦСКА подари топката на противников футболист, той я подаде на Брус Инканго, за когото не остана нищо друго, освен да я вкара във вратата му за 1:0 още в 7-ата минута.


ЦСКА отвърна с греда на Мартин Камбуров десет минути по-късно (17'), след като таранът изпълни страхотен пряк свободен удар, но нямаше шанс и топката разтресе  напречния стълб на вратата на Емил Михайлов.


Натискът на ЦСКА започна да става все по-силен и даде резултат в 32', когато "армейците" изравниха с попадение на бранителя Венцислав Василев, който бе най-съобразителен след центриране от фаул на Спас Делев в наказателното поле.


Само шест минути по-късно обаче (38'), нова груба грешка в защитата на ЦСКА даде възможност на "моряците" да се откъснат напред в резултата за втори път и да запазят аванса си на почивката.


През второто полувреме "червените" се хвърлиха да обръщат мача и не чакаха дълго за изравнително попадение, а то падна в 54-ата минута и бе дело на бранителя на Черно море Александър Александров. Делев центрира остро в наказателното поле, където в опита си да изчисти топката, Александров я заби неспасяемо с глава в собствената си мрежа за 2:2.

 

 

ЦСКА можеше да поведе още в следващата си атака, но напречната греда за втори път в мача спаси варненци, този път след чудесен изстрел от пряк свободен удар на Марсиньо.

 

Така се стигна до 78-ата минута на мача, когато направилият изключително силен мач за ЦСКА Сержиньо се превърна в герой за своя отбор, отбелязвайки оказалото се победно попадение. Португалецът бе изведен очи в очи с Емил Михайлов от Мишел Платини и с майсторски удар сложи точка на спора.

 

До края пред ЦСКА се откриха възможности да направи победата си по-убедителна, но на два пъти пропуски направи Мишел Платини.

 

След тази победа ЦСКА остава на третото място с класирането на А група с актив от 57 точки - с 6 повече от четвъртия Ботев (Пловдив), като "канарчетата" имат мач по-малко. Черно море пък продължава битката си за оцеляване, като варненци са 11-и с 28 точки - съответно с 1 и 3 по-малко от конкурентите си за оставане в елита Ботев (Враца) и Локомотив (София).