Левски е новият лидер в А група, съдията отново стана център на внимание

галерия:

снимка: Булфото

Реферът Стефан Спасов даде всичко от себе си, за да стане главно действащо лице в срещата между Левски и Локомотив София, която в крайна сметка завърши с победа 2:1 на "сините", които се озоваха на първо място в класирането на първенството.

 

Спасов показа 3 изключително спорни и дори нелепи червени картона на Том, Михелич и Бранеков, а освен това даваше безброй несъществуващи нарушения, а в същото време подминаваше странни ситуации.

 

В самата среща Левски поведе от дузпа на Карвальо в 18', но Бибишков изравни за гостите. В крайна сметка обаче Силва се превърна в герой, вкарвайки 12 минути преди края на срещата.

 

Благодарение на успеха си 26-кратните шампиони се изкачиха на върха в класирането и имат 49 точки, като изпреварват с 1 шампиона Лудогорец, който играе утре. Локомотив София е на 11-о място с 20 точки, но може да попадне в зоната на изпадащите, ако Черно море и Ботев Враца вземат точки в следващите мачове.

 

Съдията пък отново ще е главна тема на разговор, след като Спасов се превърна в поредния роден представител, който прави много слаб мач.

 

Николай Митов остави своя отпечатък още в първия си мач, като в стартовия си състав пусна юношата Пламен Тонев Илиев, който направи дебют на дясното крило. Ицо Йовов излезе с капитанската лента, а в центъра действаха още Велев и Михелич. Родригес оперираше отляво, а Карвальо застана в центъра на атаката. Пламен Илиев пазеше синята врата, а Ели, Димов, Мюлдер и Пинто беше квартетът пред него.

 

 

Велев пък беше избрал доста офанзивни футболисти, като Павлов беше изнесен напред, а зад него действаха Костадинов, Илиев и Пеев. Петров и Том трябваше да спират атаките на Левски, а Бранеков, Гаров, Трифонов и Дюлегеров си партнираха в защита пред "синия" любимец Божидар Митрев.

 

Инициативата в началото на срещата беше в полза на Локомотив, а още в 5' възпитаниците на Емил Велев пропуснаха уникален шанс да поведат в резултата. Пеев изведе отлично Светослав Петров, който се озова очи в очи с Пламен Илиев. Той обаче реши да подава, а Дъстли Мюлдер успя да избие топката от крака на Бранимир Костадинов, който беше сам срещу вратата.

 

 

Атаките на Локомотив продължиха да носят повече опасност, а първото сериозно положение за домакините се откри в 16', когато Карвальо пробва удар от 17 метра, но Митрев успя да избие, а защитниците изчистиха опасността.

 

Минута по-късно Левски организира отлична атака и Карвальо беше изведен в наказателното поле, където изпревари Дюлгеров. Нападателят усети, че има преимущество и се хвърли в шпагата на защитника и след контакт Стефан Спасов отсъди дузпа. Голмайсторът на първенството изпълни отлично в долния десен ъгъл и откри резултата.

 

 

В 21' Родригес направи отличен пробив отляво и нахлу в наказателното поле. Той пусна страхотен пас успоредно на голлинията, а младият Илиев успя да залъже с движение защитник. Той обаче не успя да засече в опразнената врата. 120 секунди по-късно пък Том наглед безобидно фаулира Велев в центъра на терена, но Спасов реши да му покаже втори жълт картон, а домакините останаха с човек по-малко и един от най-добрите си играчи до момента на терена.

 

От този момент нататък Левски доминираше на терена, а Гари Родригес правеше каквото си иска на терена и забавляваше домакинската публика. На два пъти обаче той стреля над вратата и не успя да отбележи. Най-добрата възможност дойде след центриране на Михелич по тревата, но Йовов не успя да засече от два метра.

 

От своя страна Павлов на два пъти опита удари отдалеч, но Илиев внимаваше и улови и в двата случая. Карвальо пък получи контузия, а влезлият на терена Силва пропусна два пъти да отбележи с глава - 1:0 на полувремето за "сините".

 

 

Второто полувреме започна скучно, като Левски не направи нужното, за да си подсигури победата, въпреки че беше с човек повече и разиграваше в половината на Локомотив. От своя страна Велев вкара в игра Бибишков и това се оказа ключов момент в мача.

 

В 59' Димитър Илиев пусна отличен пас към Бибишков, който успя да надделее над Мюлдер, а Димов закъсня да покрие нападателя, а бившият играч на Литекс и Миньор с топовен удар от 10 метра вкара неспасяемо попадение - "железничарите" изравниха с човек по-малко. При ситуацията обаче останаха сериозни съмнения за засада.

 

 

В 65' пък всякакво предимство за Левски се изпари, след като при скок за висока топка Михелич удари през лицето Илиев. Съдията обаче показа много спорен червен картон на халфа - 1:1 и 10:10 на терена.

 

Това обаче не беше всичко в срещата, като Левски натисна осезаемо въпреки изравняването, а Божидар Митрев се намеси брилянтно при страхотен удар на Родригес. В 72' пък Бранеков влезе много остро в краката на резервата Вутов. Това обаче беше второ нарушение в мача на защитника, но Спасов реши да покаже директен червен картон - отново спорно решение на съдията.

 

 

Това окрили "сините", които заиграха отлично и направиха най-силните си изяви от началото на сезона, а в 78' дойде и решителния момент - резервата Вутов пусна пред наказателното поле, където Димов чукна с пета към Силва, който от 14 метра простреля Божидар Митрев и донесе победата на своите.

 

До края на срещата Родригес и Силва пропуснаха да направят по-резултатна победата си, а "железничарите" нямаха повече сили в себе си и не създадоха положения за изравняване.