Борислав Михайлов поднесе специален плакет за юбилея на Славия

галерия:

снимка: bfunion.bg

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов поднесе специален плакет на президента на Славия Венцеслав Стефанов по повод 100-годишнината на най-стария столичен клуб. Това стана на церемония в зала "Родина" на Националния стадион "Васил Левски".

 

Освен това Михайлов връчи златни, сребърни и бронзови значки, както и грамоти, на 50 от най-изтъкнатите футболисти в историята на отбора от квартал "Овча купел".

 

Начело в престижния списък за "Златна значка" на Българския футболен съюз бяха легенди на "белите" като Добромир Ташков-Мирко, Георги Гугалов-Гугала, бившият президент на БФС Димитър Ларгов, Александър Шаламанов, Иван Давидов, Божидар Григоров, Чавдар Цветков и Андрей Желязков.

 

Сред отличените бе и членът на Изпълкома на БФС Наско Сираков. Личаха още имената на Динко Дерменджиев, Кирил Качаманов, Стефан Колев.

 

Самият Борислав Михайлов има 14 мача за Славия през сезон 1997/98 година. По този повод президентът на "белите" се пошегува с Боби по следния начин: "Който е минал през Славия, той върви само нагоре."

 

"Периодът ми в Славия свързвам с възможността, която Венци Стефанов ми даде след тежка контузия. Наско Сираков беше треньор, а за мен това беше една хубава година, оказала се и последната ми като професионалист", припомни си Михайлов.

 

Кулминацията на тържествата за стогодишнината на Славия ще бъде е с концерт-спектакъл на 10 април от 19:00 ч. в Зала 1 на НДК в София.