Левски подкани феновете да внимават при гостуването в Ловеч

снимка: levski.bg

Ръководството на Левски се обърна официално към феновет ена отбора само няколко часа преди важния двубой с отбора на Литекс от реваншите за Купата на България.

 

Шефовете на Левскли подканват феновете да подкрепят отбора с цивилизовано поведение и да не се допускат "неприемливи действия от страна на единици привърженици.

 

„Сините" бяха наказани заради проблеми на агитката при гостуването на Ботев (Пд). Сега обаче настроението в агитката е още по-мрачно заради лошото представяне на отбора в последните мачове и напрежението може да ескалира.

 

Ето цялото обръщение без редакторска намеса:

 

Скъпи привърженици на Левски, уважението е един от основните елементи на футболната игра и спорта изобщо. Любовта към футбола и любимия отбор събират хората на стадиона. Нека с общи усилия да утвърждаваме цивилизовано поведение на мачовете на Левски, за да не се допускат неприемливи действия от страна на единици привърженици, които рушат авторитета на футболния клуб и носят безмислени глоби и наказания.

 

ПФК Левски винаги е съзнавал огромното значение на левскарската публика за подкрепата на отбора в рамките на закона, зачитал е нейното мнение и е полагал всяко възможно усилие между клуба и феновете да има единение. Нека съхраним тази неразривна връзка, нека продължим да си помагаме, за да можем да честваме скоро по един достоен начин нашата велика стогодишнина.

 

Призоваваме нашите привърженици да идват заредени на стадиона, у дома или навън, най-вече с положителна нагласа, и да отдават нужното уважение към състезателите и треньорите и на нашия отбор, и на нашите опоненти.

 

Нека не се допускат расистки прояви, които по дух са чужди на дълбоките демократични разбирания на нашия народ и на идеите за свобода, равенство и справедливост завещани от нашия велик патрон - Апостола на свободата Васил Левски!

 

ПФК Левски