Христо Стоичков посочи най-голямата си грешка

снимка: Булфото

Голямата легенда на българския футбол Христо Стоичков даде откровено интервю пред TV7, признавайки коя е най-голямата му грешка в професионален план.

 

Камата довери, че не е трябвало да поема националния отбор на България на толкова ранен етап от треньорската си кариера, както се случи след Европейското първенство в Португалия през 2004 година.

 

Тогава настоящият наставник на Литекс замени на поста Пламен Марков, но липсата на опит си каза думата, а Христо Стоичков не успя да оправдае очакванията към себе си. Бившият футболист на Барселона дори заяви, че за него националният тим на България е затворена страница в живота му.

 

"Най-голямата ми грешка е, че избързах да стана треньор на националния отбор. Това е една от най-големите ми грешки. Избързах да стана. Но човек се учи от грешките си, Каквото и да направим, няма да се върне назад. Ще остане там, в историята", заяви той.

 

"За мен националния отбор е затворена страница. И мисля, че трябва да бъда разбран, защото минал ли си един път от там, няма смисъл да се връщаш", добави Стоичков.

 

През 1995 година Христо Стоичков напусна любимата си Барселона и изкара един сезон в италианския Парма, като кавалерът на Златната топка призна, че с това са си отишли и най-добрите му години като футболист.

 

"В началото в Барселона бяха най-силните ми години като футболист. След това отидох за една година в Парма, върнах се, но не беше това, така че...Два пъти на едно място е много трудно", разсъждава Камата.