Нов обрат с правата на А група: ТВ+ няма да предава повече мачове

снимка: Guliver/Getty Images

Нов обрат се получи днес по оста телевизионното излъчване на мачове от А група.

 

Преди малко от фирмата държаща правата „Футбол Про Медиа" обявиха, че прекратяват взаимоотношенията си с телевизията ТВ+ и Филм+, заради неизпълнение на договорни задължения от страна на телевизиите.

 

Двете дружества имаха договор за излъчване на мачовете от А група, като ТВ+ имаше първи избор на среща от кръга.

 

Сега все още не е ясно изобщо кой ще предава мачовете. Sporta.bg припомня, че първите девет кръга от първенството не се предаваха защото телевизиите и клубовете не успяваха да се разберат.

 

„Футбол Медия Про" запазва партньорството си с Българската национална телевизия. От дружеството искат телевизиите да излъчват по няколко двубоя от един кръг. Също така напоследък все повече се заговори за качественото предаване на двубоите с няколко камери от един стадион и много гледни точки за зрителите.

 

Точно това апелира и програмния директор на ТВ7 Николай Бареков, който призна, че неговата телевизия ще предостави най-качествен продукт откъм телевизионно излъчван. Затова основен фаворит за излъчването на мачовете са ТВ7 и БНТ, твърдят източници на Sporta.bg

 

Ето и целия текст на писмото от "Футбол Медия Про" без редакторска намеса:

 


УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ/ГОСПОДА,

 

На 15 януари 2013 година „Футбол Про Медиа" ООД развали договора с „БГ САТ" АД за отстъпване на телевизионни права. По силата на контракта нашата компания беше предоставила на телевизиите „ТВ плюс" и „Филм плюс" изключителното право на „първи избор" на футболните срещи от ХІІ до ХХХ кръг от „А" ФГ на българското първенство, сезон 2012/2013 г.

 

Причината за развалянето е неизпълнение на договорни задължения от страна на „БГ САТ" АД.

 

„Футбол Про Медиа" ООД ще стратира преговори с представители на заинтересованите водещи телевизии в България за излъчване на мачове от футболното първенство през пролетния полусезон, като запазва партньорството си с Българската Национална Телевизия. Нашата цел е да осигурим излъчването на живо на поне четири срещи от всеки кръг и ще продължим да изискваме високо качество на телевизионния продукт.

 

При успех в бъдещите преговори „Футбол Про Медиа" ООД ще оповести публично името на телевизията, която ще получи права за отразяване на мачове от първенството.


РЪКОВОДСТВО НА „ФУТБОЛ ПРО МЕДИА" ООД