Капитанът напусна "Армията" обиден от отношението към Стойчо и ЦСКА

снимка: Булфото

Дългогодишният капитан на ЦСКА Тодор Янчев напусна клуба. Няколко часа след първата тренировка на "червените" за 2013-а година вчера, той е подал молба до Спортно-техническата комисия към БФС за едностранно прекратяване на договора му с ЦСКА, а основанието е три неплатени заплати.

 

Тошко Янчев обаче сподели, че не парите са основната причина за решението му, а начинът, по който ръководството на клуба постъпи с една от легендите си в лицето на вече бившия старши треньор Стойчо Младенов, както и от цялостното отношение на собствениците към ЦСКА.

 

Sporta.bg припомня, че преди няколко дни Екзекутора и ЦСКА се разделиха с грозен скандал, като действието ще продължи в съда. На "армията" не се чудиха много и веднага намериха заместник на Стойчо в лицето на добре познатия на "Българска армия" Миодраг Йешич, който ще представят официално днес.

 

"Искам да кажа много ясно, че не си тръгвам от любимия клуб заради пари", заяви Янчев пред "Труд". "Дължимите заплати са само основание.

 

Причините са други и на първо място начинът на отстраняване на треньора Стойчо Младенов. И въобще отношението на собствениците към марката ЦСКА.

 

Решението взех още при така нареченото дисциплинарно уволнение на Младенов. Но заради документалното оформяне на случая ми трябваше да мълча и да изляза на първата за годината тренировка", обясни още ветеранът.

 

Договорът на Тодор Янчев с ЦСКА изтичаше в края на сезона. Все още не се знае дали той ще продължи футболната си кариера. С ЦСКА Янчев е трикратен шампион в А група, веднъж е печелил Купата и два пъти Суперкупата на България.

 

С червената фланелка вече бившият капитан на "армейците" е изиграл 263 мача в А група и държи рекорда на клуба за най-много мачове в евротурнирите - 49. Има записани и 32 мача за националния отбор на България.