"Тигрите" на Бойко Борисов повалиха ЦСКА на Любо Пенев

снимка: Булфото

Отборът на Витора (Бистрица) спечели за втори пореден път зимния турнир за ветерани организиран в комплекс "Царско село".

 

Отборът на Бойко Борисов победи първо тима на Локомотив (София) в полуфинала с 7:2. След това на финала „тигрите" се наложиха над ЦСКА с 2:1.

 

Много любопитен и зрелищен мач се получи в другия полуфинал. Там се срещнаха ветераните на Левски и ЦСКА. „Червените" победиха със 7:6 водени от Любослав Пенев, който отбеляза цели пет попадения и напомни за страхотния си голмайсторски нюх.

 

В отбора на Левски личаха имената на Дончо Донев, Божидар Искренов и Николай Тодоров. В тима на ЦСКА се подвизаваха освен Любо Пенев и Владо Манчев, Методи Деянов и Мартин Зафиров.

 

Срещата между „сини" и „червени" предложи много голямо зрелище. Дончо Донев изведе Левски напред, а Методи Деянов си отбеляза автогол. След това обаче Любо Пенев и Филип Филипов отбелязаха по две попадения за да обърнат резултата за 4:2. Последва гол за Левски и 4:3, но отново Пенев показа класа и с три гола стигна до 7:3. В края на мача Донев, Николай Тодоров и Искренов се разписаха по веднъж за крайното 7:6.

 

В другия полуфинал Витоша премина лесно през Локо (Сф) и го победи със 7:1. Бойко Борисов се появи като резерва но отбеляза последните два гола за успеха.

 

Така във финала ЦСКА излезе срещу Витоша. Срещата бе много равностойна и завърши 1:1 в редовното време.

 

В продълженията обаче „тригрите" вкараха нов гол и спечелиха турнира.  На комплекса „Царско село" пристигнаха Боби Михайлов, Свилен Нейков, Станимир Стоилов, Лучо Танев и Вальо Михов.