Кой ще бъде треньор на Левски?

снимка: levski.bg

Днес се очаква Левски да обяви името на новия си наставник. „Сините" освободиха треньора Николай Митов след отпадането от Иртиш (Казахстан) в първия предварителен кръг на Лига Европа.

 

В събота вечерта спортно-техническият директор на клуба Наско Сираков обяви, че до 48 часа Левски ще има треньора, който заслужава.

 

Това означава, че днес най-късно Сираков трябва да спази обещанието си към недоволните фенове.

 

Няколко имена вече попаднаха в полезрението на „синия" шеф. Първото име в списъка на Сираков бе неговия бивш колега Станимир Стоилов. Той обаче предпочете да остане в Ботев (Плодвид), където се работи много сериозно и Мъри трудно би заменил сигурността в Пловдив.

 

През миналата седмица се появиха и други две имена на сръбските специалисти Александър Янкович и Люпко Петрович. След това стана ясно, че първия предпочита да води младежите на Сърбия, докато Люпко има предложение от казахстански отбор.

 

Днешните спекулации свързват много интересни имена с треньорския пост в Левски. Някои от тях изглеждат много авангардни за българската действителност.

 

Според "Труд" има вероятност италианците Валтер Дзенга и Маурицио Тромбета, да се озоват в Левски, като и двамата са работили на Балканите.

 

Сърбинът Вук Рашкович също в вариант, твърди изданието, но той в момента е на работа в Партизан, който е неизменен лидер в Сърбия последните години.

 

"Тема Спорт" твърди, че игралия в Челси Славиша Йоканович е много сериозен кандидат за треньор на Левски. Негов помощник ще бъде любимецът на феновете Предраг Пажин.

 

Емил Велев също е вариант за треньор на „сините" пише „7 дни спорт", но ще трябва да напусне отбора на Локомотив (София). Именно Кокала изведе Левски до последната титла през 2009 година.

 

Според „Стандарт" в Левски може да се появи Жорже Коща, който в момента води кипърския АЕЛ (Лимасол), а през миналия сезон бе начело на румънския ЧФР Клуж. Треньорър Едуард Ераносян също е възможност, твърди изданието.

 

Най-известното име сред спекулации е това на Радомир Антич, но неговите финансови претенции не са по силата на българските клубове.