Мадански повика двама дебютанти за Азербайджан

снимка: Булфото

Старши-треньорът на младежкия национален отбор Михаил Мадански определи групата от играчи, на които ще разчита за приятелския мач с Азербайджан на 14 август.

 

Срещата ще бъде в Ловеч, а началният час е 19:00. В списъка от 20 момчета има двама дебютанти - това са родените през 1994 година Милен Гамаков (Черноморец) и Бекир Расим (Черно море).

 

Освен това Мадански е готов и с варианти за заместници на някой или някои от повиканите, при положение, че има отпаднали футболисти. Резервите са Мартин Василев (Видима-Раковски), Александър Александров (Славия) и Григор Долапчиев (ЦСКА). Последните двама също са родени през 1994 година.

 

"Спазваме традицията да викаме дебютанти, в случая те отново са двама, както беше при Стефан Велков и Александър Александров за квалификациите с Андора. Ще следваме тази политика, идеята е при всяка възможност да викаме по две момчета извън възрастта за младежкия национален тим (б.р. - която е за футболисти, родени през 1992 и 1993 г.). Искаме да ги приобщаваме към тима, да видим в какво състояние са и как тренират. Всички останали момчета, на които бих желал да разчитам, са налице. Тодор Неделев си заслужи място в мъжкия състав и затова не е сред моите избранници. Отново липсва Едисон Йорданов, който счупи носа си по време на мач за дублиращия отбор на Борусия (Дортмунд). Надявам се обаче, че ще е напълно готов за квалификациите с Естония и Русия през септември", сподели Мадански

 

Младежите се събират пред националния стадион "Васил Левски" в 10:00 сутринта на 11 август. Първата им тренировка ще е същият ден в Ловеч, като тя е предвидена за 19:00 часа.

 

Групата на България (U21):

 

Вратари: Димитър Евтимов (Нотингам, Анг), Диян Вълков (Любимец).

 

Защитници: Ангел Грънчов (ЦСКА), Георги Терзиев (Черноморец), Асен Георгиев (Локомотив Пловдив), Антон Недялков (Литекс), Илия Мунин (Любимец), Иван Горанов (Берое).

 

Полузащитници и нападатели: Мартин Райнов (Берое), Симеон Славчев (Литекс), Ивайло Чочев (ЦСКА), Милен Гамаков (Черноморец), Божидар Васев (Раковски 2001), Антон Карачанаков (ЦСКА), Радослав Кирилов (Карпи, Ит), Ерик Почански (Монтана), Александър Колев (Геел, Бел), Живко Петков (Нефтохимик), Вилян Бижев (Ливърпул, Анг), Бекир Расим (Черно море).

 

Резерви: Мартин Василев (Видима-Раковски), Александър Александров (Славия), Григор Долапчиев (ЦСКА).