Литекс загря за първенството с бой над Добруджа

снимка: pfclitex.com

Литекс победи Добруджа с 3:1 в последната си контрола преди началото на новия сезон. На градския стадион в Ловеч оранжевите надиграха своя съперник и с две попадения на Мирослав Манолов и едно на Кристиян Малинов стигнаха до успеха. За гостите точен беше Тодор Чаворски. Срещата започна с ранни голове.

 

Още в 3-та минута Петър Златинов изведе в коридор Мирослав Манолов, който се пребори с бранител на противника и с плътен шут откри резултата. Три минути след това Тодор Чаворски от гостите изравни с красив гол от фаул при сглобката на гредите.

 

До края на полувремето ловчанлии доминираха, но без достатъчна острота в завършващата фаза. В 45-та минута Станислав Генчев отблизо изпусна с глава да се разпише за 2:1.

 

Втората част започна с нов гол на Манолов. След отлично центриране на Динчев, младокът Малинов свали топката с глава към тарана и той хладнокръвно се разписа за 2:1.

 

В 73-та минута Кристиян Малинов и Кирил Десподов матираха с двойно подаване помежду си защитата и Малинов вкара за 3:1.

 

За Литекс в този мач игра и французинът Морел, който е на проби и до дни ще стане ясно дали ще подпише с оранжевите.

 

Това бе седмата поверка на ловешкия тим това лято като те заисаха 5 победи /над Нефтохимик с 2:0, Светкавица 2:1, Пелистер 3:1, Академик Свищов 4:0 и Добруджа 3:1/ и две нулеви равенства с Любимец и Арис /Солун/.