Серафим Михайлов може да заиграе в Турция

снимка: lokomotivpd.com

Българският юношески и младежки национал Серафим Михайлов може да продължи кариерата си в турската втора дивизия. 18-годишният нападател може да подсили новака във втора лига Фетиеспор, твърдят източници от Турция.

 

Разговорите между мениджъра му и клуба вървят от близо три седмици, но все още няма яснота дали това ще се случи.

 

Както е известно, в турската трета лига могат да бъдат картотекирани не повече от трима чужденци, докато във Фетие в момента са заети две от местата.

 

Фетиеспор е от едноименния курорт, който трябва да се превърне в нова перла на Средиземноморието. Паралелно с изграждането на мястото за почивка, се влагат много пари във футбола. Само преди 10 години клубът беше изцяло любителски, но през този сезон ще дебютира във втора лига.

 

Михайлов се раздели с Локомотив (Пловдив) през пролетта на тази година, като реши да потърси късмета си зад граница, припомня БТА.

 

До момента обаче за него друго предложение освен от това от турския средиземноморски курорт няма. За него е вариант и да вземе турски паспорт, което ще облекчи картотекирането му.

 

Серафим Михайлов нашумя през 2012-а година, когато беше поканен и изкара проби най-напред в школата на Манчестър Сити, а след това и в мъжкия отбор. Проблеми с контузии обаче провалиха оставането му в Сити, което наложи да се върне в България.

 

Иначе младокът е юноша на Спартак (Пловдив), където дължи най-много за развитието си на треньора Митко Джоров.