ТОП 9: Най-добрите атакуващи триа в световния футбол

галерия:

Лионел Меси, Луис Суарес, Неймар. Или по-познати като "MSN".

В момента атакуващото трио на Барселона е в топ форма и бележи гол след гол.

Снощи каталунците премазаха Рома на "Камп Ноу" в мач от груповата фаза на Шампионска лига. Играчите на Луис Енрике отбелязаха цели шест гола, като тризъбецът в атака имаше участие във всяко едно от попаденията. От тук идва въпросът - Това ли е най-доброто атакуващо трио, което светът на футбола познава. За това сега ви представяме 9 от най-добрите тройка-атакуващи футболисти.

1.Лионел Меси - Луис Суарес - Неймар (Барселона)

Нека започнем с убийствените атаки на играчите на Барселона. Меси (42), Суарес (39) и Неймар (39) са отбелязали повече голове за Барса (120), от колкото целият отбор на Реал Мадрид за календарната 2015 година (106). Припомняме ви, че през миналия сезон играчите на Луис Енрике спечелиха требъл - шампиони на Испания, носители на Купата на Краля и победители в Шампионска лига.

4141012

2. Джордж Бест - Денис Лоу - Боби Чарлтън (Манчестър Юнайтед)

"Светото Трио" от "Олд Трафорд" както бяха известни Бест - Лоу - Чарлтън са първите играчи, заедно със своите съотборници, които изведоха "червените дяволи" до европейска купа. Чарлтън дърпаше конците в средата на терена, а Бест и Лоу матираха всяка защита и всеки вратар с прецизните си изпълнения. По-късно в кариерите си тримата спечелиха и Златна топка.

3. Ривалдо - Роналдо - Роналдиньо (Бразилия)

Трите "Р-та" попаднаха под светлината на прожекторите в най-силния си период - по време на Световното първенство през 2002 година. Роналдиньо вкара "онзи" гол от пряксвободен удар покрай Дейвид Сиймън, а Ривалдо и Роналдо бяха на върха на спортната си кариера, завършвайки първенството съответно с 5 и 9 гола.

4150770

4. Жаирзиньо - Тостао - Пеле (Бразилия)

Това е едно от най-добрите атакуващи триа, което националните отбори са виждали. Тостао - най-великият нападател в историята на Крузейро с 249 гола, Жаирсиньо, който вкарваше във всеки един мач от Мондиал 1970, докато Пеле, той може би остава най-великият футболист, който някога Земята е виждала.

4150774

5. Гарет Бейл - Карим Бензема - Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Някои от любителите на футбола биха освиркали участието на тримата в класацията предвид слабата им игра от началото на сезона. Но нека не забравяме, че двама от тях са най-скъпите футболисти в историята, които през сезон 2013/2014 отбелязаха общо 97 гола и по този начин помогнаха на "белия балет" да вдигне така желаната "Десета" титла от Шампионска лига.

4150772

6. Алфредо ди Стефано - Франциско Генто - Ференц Пушкаш (Реал Мадрид)

Какво ще кажете за "дядовците" от Реал Мадрид. Те бяха тези, които издигнаха "кралския клуб" до висините през 50-те години на 20-ти век. Тогава отборът на Реал играеше с изключително агресивната система 3-2-5, като по този начин те спечелиха шест европейски купи.

7. Йохан Кройф - Джони Реп - Пиет Кайзер (Холандия)

Триото изведе Холандия до финала на Световното първенство през 1974. Най-големите им успехи обаче са на домашната сцена с отбора на Аякс. Там те прават истински фурор в Европа и в началото на 70-те години на миналия век те печелят три поредни титли от европейските турнири.

4150773

8. Ромарио - Михаел Лаудруп - Христо Стоичков (Барселона)

Тримата герои от "Дрийм Тийм-а" на Йохан Кройф, които жънеха успехи за испанския гранд. Лаудруп най-често бе на върха, докато Стоичков и Ромарио играеха по-често по крилата.

 4150771

9. Франк Рийкард - Марко ван Бастен - Рууд Гулит (Милан)

Едни от първите играчи, които Силвио Берлускони привлече в тима, след като пое управлението му и безспорно най-качествените. Холандското трио бе сърцето на тима, което спечели европейската купа през 1989 и 1990 година. Те също спечелиха три поредни титли на Италия между 1991 и 1994. По същото време грандът от Милано имаше и поредица от 58 мача без загуба.