Вижте гола, който поставя под съмнение рекорда на Роналдо (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Вероятно сте запознати с казуса около головия рекорд на Кристиано Роналдо за Реал Мадрид. Както е известно, с двете си попадения срещу Малмьо португалската суперзвезда се изкачи на първо място във вечната класация на голмайсторите на „белия балет“.

Според мадридския вестник „Марка“, Роналдо има 324 попадения и е едноличен лидер с 1 повече от Раул Гонсалес. Според останалите медии обаче, головете на CR7 са 323 и той всъщност е изравнил легендарния бивш нападател на „кралския клуб“.

Разминаването идва от мач срещу Реал Сосиедад през 2010 година. При 1:1 на стадион „Аноета“ в 74-ата минута Роналдо изпълнява пряк свободен удар и се разписва за 2:1, но преди това топката рикошира в гърба на Пепе, който е вместен в стената на противника.

„Марка“, който отговаря за наградата „Пичичи“ за най-добър голмайстор в Примера дивисион, присъжда (напълно логично) гола на Роналдо, но останалите медии по света се водят по статистиката на Испанската футболна лига, която записва официално Пепе като автор на попадението.

Вижте видео от гола на Роналдо/Пепе и преценете сами кой повече заслужава да бъде считан за голмайстор във въпросния момент: