Има защо "Емиратс" да си спомня за Бербатов (ВИДЕО)

снимка: Guliver/Getty Images

"Незабравимите български голове" е рубриката на Sporta.bg, която ви връща назад във времето и ви припомня за най-паметните изпълнения на българските футболисти по света и у нас.

Тази вечер Монако на Димитър Бербатов гостува на Арсенал в първи 1/8-финален двубой от Шампионската лига, като за българския стрелец това ще бъде и 20-и мач срещу един от големите грандове на английския футбол.

Очаква се трибуните на "Емиратс" да не приемат особено радушно голямата звезда на "монегаските", имайки предвид, че преди години той защитаваше цветовете на градския съперник Тотнъм, а и на Манчестър Юнайтед в последствие.

Именно с Тотнъм Димитър Бербатов отбеляза и един от най-добрите голове на дербито на Северен Лондон за последните десетина години.

Това се случи през месец декември 2007 година, когато Арсенал спечели с 2:1 сблъсъка с "шпорите" на "Емиратс".

При резултат 1:0 за домакините, Димитър Бербатов реализира изключително попадение двадесет минути след почивката, бележейки за 1:1.

В крайна сметка Тотнъм загуби срещата след победно попадение на Никлас Бендтнер, но голът на Бербатов си заслужава да бъде припомнен: