Безмилостен Роналдо се доближи до Раул в забележителна вечер за Реал

галерия:

снимка: БТА/AP

Всичко е само въпрос на време. Голът с глава на Кристиано Роналдо за 2:0 срещу Елче в събота изравни трикратния носител на златната топка със Сантилана (по 290 гола за Реал Мадрид). Сега пред португалеца са само Алфредо ди Стефано и Раул Гонзалез.

Играещият в Ню Йорк Раул вярва че Роналдо много скоро може да достигне рекорда му от 323 гола.

„Уверен съм, че той ще подобри рекорда ми, също както направи с този в Шампионска лига“, каза Раул и допълни: „ По начина, по който той играе в Реал Мадрид, е просто въпрос на време да го направи.“

„Независимо дали ще му е необходима една, две или три години, той ще го направи. Говорим за един от най-добрите играчи в историята на футбола. Има голяма разлика между Роналдо и Меси и всички останали футболисти в света.“

Докато Меси имаше лош ден срещу Малага, Роналдо беше във вихъра си, след като прекъсна краткия си период без гол срещу Шалке 04 в Шампионска лига. Рано в срещата, той удари греда, карайки вратаря на Елче да направи добро спасяване и през целия мач беше сериозна заплаха за отбора на Анчелоти.

Първото полувреме завърши при равен резултат, независимо от по-добрата игра на Реал Мадрид, в която Карим Бензема отбеляза, но бе разочарован от вдигнатата от страничния рефер засада. Но през второто полувреме, французинът откри резултата след центриране на Роналдо. Португалецът пък на свой ред се разписа след прекрасен рейд и асистенция на Иско.

Кристиано се изравни със Сантилана, но легендарният испански нападател се нуждаеше от 645 мача, за да достигне до тези 290 гола, докато Роналдо направи това възможно само за 281 мача.

След като Меси го изпревари по голове през този сезон, Роналдо отговори подобаващо, като и двамата играчи показват футбол на топ ниво. Кристиано отново е плътно зад него и изостава само с един гол във всички турнири (37-38).

Меси може да има преднина пред Роналдо, но никой от Реал не е бил по-близо. Португалецът дори може да достигне двамата топ реализатори на „белия балет“ за всички времена още през 2014-2015.

Карло Анчелоти също се представя завидно добре по време на първите си 100 мача начело на „кралския клуб“. Италианецът е спечелил 78 от тях, като представянето му е дори по-добро от това на Жозе Моуриньо по време на престоя му в Реал (77 победи).

„Представихме се добре през тези 100 мача“, коментира Анчелоти. „Сега се надявам да се представим още по-добре в следващите 100!“

4133936

Икер Касияс пък изигра своя мач номер 500 в испанската лига за Реал. Солиден и непробиваем в неделя, за разлика от срамното му представяне срещу Атлетико, легендарният вратар отговори на няколко въпроса свързани с бъдещето му.

„Благодарен съм на клуба за тези 500 мача“, каза Касияс. „Много съм щастлив, че продължавам да играя за отбора и се надявам и за в бъдеще това да остане така“

По-важна от тези рекорди бе победата на Реал, която прекъсна слабите резултати на отбора напоследък. Той е на първо място в Ла Лига и има 4 точки преднина пред Барселона, които изненадващо загубиха от Малага у дома.

„Изненадан съм, че Барселона загуби“, коментира Анчелоти. „ Те играха добре, но първенството ще се реши в последния ден от сезона. С това отношение към мачовете ще успеем да спечелим още много от тях. Тимът разбира колко е важно това. “

Така, след проблемите напоследък, това не само е ден на постиженията в Реал, но и ден, на една забележителна победа. Тимът е отново на правилния път.

Коментарът е преведен от Goal.com