Какво ни очаква в днешните квалификации за Евро 2016?

снимка: Guliver/Getty Images

Днес започват срещите от 4-ия кръг на квалификациите за Евро 2016.

В новия формат на провеждане на евроквалификациите мачовете от всички групи са разпределени в три дена. Тази вече ще се състоят срещите от Група D, F и I

Група D

19:00 Грузия – Полша

21:45 Германия - Гибралтар

21:45 Шотландия - Ирландия

В тази група един от мачовете изглежда много ясен. Световните шампиони от Германия излизат срещу Гибралтар и според някои специалисти можем да очакваме двуцифрен резултат след като новака в квалификациите получи 17 гола за първите три двубоя в групата. В същото време пък Германия разочарова след първите три мача като има само една победа, загуба и равен.

Полша гостува на Грузия като един успех на Левандовски и компания ще направят отбора фаворит за първите места в групата. Интересното е, че досега двата тима са се срещали 12 пъти, но нямат равен мач помежду си с осем победи за Полша срещу 4 на Грузия.

В британското дерби Шотландия приема тима на Ирландия. Дербито се очаква с огромен интерес на Острова. Шотландия губи последните си две домакинства от Ейре и ще търси реванш. Ирландците имат две победи и равен след първите три мача и един успех тази вечер ще ги постави сред фаворитите за първите места.

Група F

21:45 Гърция - Фар. Острови

21:45 Унгария - Финландия

21:45 Румъния - Северна Ирландия

Това е най-равностойната група и най-оспорвана. С оглед на последните няколко квалификации Гърция изглежда фаворит, но новия отбор на Клаудио Раниери записа отчайващ старт като взе само една точка от първите три мача и едва ли днес ще имат проблеми с Фарьорските острови.

Румъния е много сериозен кандидат и среща лидера в тази група Северна Ирландия (три победи) в битка за временното първо място в групата. Битката между Унгария и Финалндия може да покаже кой от двата отбора ще преследва лидерите и ще търси своето място в тройката. Едно равенство би убило амбициите и на двата отбора.

Група I

21:45 Португалия - Армения

21:45 Сърбия - Дания

В момента отбора на Дания е лидер в тази група заедно с тима на Албания. Португалия стартира ужасно в квалификациите след домакинска загуба от Албания, но последва труден успех на Роналдо и компания като гости на Дания. Португалците едва ли ще допуснат същата грешка като домакини на Армения и ще искат задължителни три точки, а с формата на Кристиано Роналдо едва ли ще е толкова трудно.

Другата среща обаче между Сърбия и Дания предлага много неизвестни. Сърбите са наказани да играят на празни трибуни своя заради ексцесиите по време на двубоя с Албания. Сърбите имат само един равен като гост на Армения, докато УЕФА се подигра малко с тях след като им даде служебна победа срещу Албания, но отне три точки от актива на отбора заради проблемите на въпросния мач.

Така за първи път от създаването на независима Сърбия отбора ще излезе срещу Дания може би в директна битка за едно от водещите места в групата.