В Слован се вайкат: Падна ни се най-силният отбор

снимка: SK Slovan

Шампионът на Словакия Слован (Братислава) беше изтеглен за съперник на българския първенец Лудогорец в жребия за втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

 

Sporta.bg вече ви информира за историческите сблъсъци между родни клубове и Слован, както и за по-важните факти от визитката на столичния словашки отбор.

 

Повече сведения за създаването на Слован и за ролята му във футбола в Чехословакия, както и за първия европейски трофей можете да видите НА ТОЗИ ЛИНК.

 

Генералният секретар на Слован Петер Кашпар и старши треньорът на тима от Братислава изразиха огорчение и притеснение, че техният отбор се е паднал именно с Лудогорец - най-силният възможен противник.

 

"Мисля, че ни се падна най-трудният от възможните съперници в нашата урна. Но това е жребият.

 

В първия мач сме домакини, но това не е толкова важно. Трябва да изиграем първия мач, без да допуснем гол и да се опитаме да победим", каза Кашпар.

 

"Това, че сме домакини в първия мач, не е предимство - трябва да изиграем два силни мача. Трябва да получим добра информация за съперника и да се подготвим добре", посочи наставникът Словак.

 

"Чака ни качествен съперник. Целта е ясна - да се класираме,и вярвам, че ще я постигнем. В първия мач трябва да постигнем добър резултат.

 

Българският футбол има своите качества, там има доста добри отбори и играчи, а българските запалянковци са шумни", заяви полузащитникът на Слован Ерик Грендел, цитиран от БТА.