Ивайло Петев доволен от жребия

снимка: БТА

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев изказа задоволство относно жребия, който изтеглиха неговите момчета за втория квалификационен кръг в Шампионската лига.

 

Според него, тази година съдбата е била доста по-благосклонна в сравнение с преди 12 месеца. Лудогорец ще играе със Слован (Братислава), а в първата среща е гост.

 

"Мисля, че тази година е по-добре в сравнение с миналата, когато ни се падна Динамо (Загреб). Но ние не подценяваме и не става дума за подценяване изобщо. Трябва да се подготвим максимално добре, да разузнаем този съперник и да го преодолеем", каза Петев в интервю за БТА.

 

"Наистина, вече не сме пълни дебютанти в Европа, отборът има своя опит от миналия сезон. Доста от основните играчи напуснаха, но мачовете ще покажат дали сме си научили урока от миналата година", добави специалистът.

 

Той допълни, че подготовката на Лудогорец това лято е насочена основно към представянето на отбора в Шампионската лига и задачата да бъдат елиминирани словаците е номер 1 в момента.

 

"Шампионската лига и пробив в Европа е приоритет за нас като клуб. На това ще заложим в нашата работа", категоричен бе наставникът на "орлите".

 

В момента Лудогорец е на лагер в Смолян, а хубавата новина за Петев е, че няма контузени и болни.

 

"Може и да има нови играчи в нашия отбор. Знаете какъв процес е селекцията. Ако се появи добро попълнение, което несъмнено ще вдигне нивото ни, може и да го вземем. Така че няма да бъде изненада, ако се появят нови хора в нашия отбор, завърши Ивайло Петев.